Alla obligatoriska evenemang måste väljas.

Stjärnserien 10 % rabatt - 2 konserter

Välj en konsert och en biljettyp i taget. Därefter väljer du plats. Efter att de två stegen är genomförda dras rabatten på 10% från priset på dina biljetter. För att köpa fler biljetter till konserterna upprepa proceduren på nytt.
Antal val: 
0
Val kvar: 
2

Evenemang   Datum  
Helsingborgs symfoniorkester
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Pausbeställning
Till detta evenemang kan du beställa fika som står uppdukad till dig i pausen. Glöm inte att ange hur många ni är i sällskapet när du ska betala.

Tema Synderna: Avund


Avund kan vara både morot och straffande piska, drivkraft och källa till förlamande självförakt. Bland de krafter som drivit den klassiska musiken lika mycket bakåt som framåt är nog avunden en av de absolut starkaste.

Vampyrromanen Desperate Moon från 2015 av amerikanska Jennifer Ott är ren fiktion. Men kompositören Emilie Mayer som man möter i boken är det inte. En månghundraårig vampyrkvinna vid namn Katerina chockas av att höra Mayer spela så febrigt passionerad pianomusik i en musikalisk salong som hon besöker i ett av Berlins aristokratiska 1800-talshem. Hennes älskare viskar i hennes öra att det blivit en ny trend att anlita musikern Mayer bland Berlins rika och mäktiga, med tillägget: ?”I hear she is to play for King Wilhelm …”

Om inte för avunden hade Mayer kanske ansetts som en av 1800-talets verkligt stora kompositörer. Denna tyska symfoniker, operatonsättare och kammarmusikkomponist fick en tid av internationellt erkännande medan hon levde. Men när hon dött föll hennes namn snabbt i glömska. Och därmed suddades Mayer ut ur musikhistorien i närmare hundra år.

Emelie Mayers lär hon ha velat sprida sitt musikaliska kunnande vidare och ge andra kvinnor chansen, tända en skapandegnista från avund och syrliga kritikerkommentarer som ”Det var värst vad bra hon komponerar – trots att hon är kvinna”. Hur orkade hon? Och hur formar avund dig?
Vi kan alla känna avund trots att vi inte borde. Får det dig att pressa dig till ditt yttersta eller helt ge upp? När du ser och hör violinisten Catherine Manoukian spela Beethovens violinkonsert som om det var jättelätt, och nu får läsa att hon dessutom doktorerat i ämnet Rationalitet ur ett filosofiskt och neurovetenskapligt perspektiv, vilka känslor rör det upp då? Hundra procent beundran? Total musiklycka? Mindervärdeskomplex? Eller ett litet men ack så vasst styng av illgrönaste avund.

I kväll spelas:
JULIA PURGINA
Manipulation ur Vortex Peccatorum

LUDWIG VAN BEETHOVEN
Ouvertyr ”Egmont” Violinkonsert

EMELIE MAYER
Symfoni nr 5 (AW)

Medverkande
Helsingborgs Symfoniorkester
Catherine Manoukian, violin
Stefan Solyom, dirigent
2018-01-12 19:00 2018-01-12
x
Helt klassiskt! Trio Dali
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Helt klassiskt

Trio Dali bildades 2006 och vann snabbt uppmärksamhet genom vinster i flera internationella tävlingar, samt fick utmärkelsen Chamber Music Award genom Philharmonia Orchestra i London. De har jämförts med bland annat Beaux Arts Trio, och har gjort sig kända för att aktivt söka alternativa samarbeten och mixa sina framföranden med föredrag, kända konstnärer och aktörer.

Trio Dali karaktäriseras av sin modiga och fantasifulla programsättning, som följs upp av likafullt dynamiska och livfulla framföranden. Det är ur denna gemensamma känsla, vänskap och sin stora passion för kammarmusik som Trio Dali föddes. Namnet Dali refererar till den eftersökta asiatiska marmorn som härrör från den kinesiska staden Dali. Det noggranna och eftertänksamma hantverket som ligger bakom de utsökta konstföremålen tillverkade i Dali, reflekterar essensen av trions tankar om musik. 


2018-01-19 19:00 2018-01-19
x
Colter Wall
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Trots Colter Walls ringa ålder förmedlar hans röst en livstid av erfarenhet. Hans röst är mörk och kraftig och soundet kanske bäst beskrivs som traditionell berättande country. Denna 21-åring från Saskatchewan har redan hunnit blivit omnämnd av tidningen Rolling Stone och har blivit utsedd som sin generations bäste singer/songwriter av Steve Earle. Tidigare i år blev filmen Hell or High Water Oscarsnominerad där Colter Walls musik hörs på soundtracket. Med miljontals spelningar på Spotify och ett flitigt turnerande visar han att hans plats är bland de stora americana-artisterna. 

2018-01-21 19:00 2018-01-21
x
Cæcile Norby & Lars Danielsson
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Cæcile Norby & Lars Danielsson
The Two of us

Försmak 19.30 Huvudakt 20.00 

Cæcilie Norby och Lars Danielsson är var för sig internationellt uppskattade för sin musikaliska bredd och medverkan i en lång rad väldigt olika sammanhang. Detta jazzens dream team, och äkta par privat, lägger nu in Kristianstad som ett stop på sin turné "Just the Two of Us".

Publiken kan se fram mot en garanterat oförglömlig konsert med denna duo som trollbundit människor över hela världen. Räkna med allt från tolkningar av Joni Mitchell, Leonard Cohen och Carl Nielsen, till egna kompositioner. ”Det lyckade slutresultatet beror inte bara på parets lyhördhet inför varandra utan också i det att de tillsammans har ett sjätte sinne för vart musiken är på väg.” (Patrik Sandberg, OrkesterJournalen)


Line up: Cæcilie Norby – sång, slagverk, Lars Danielsson – kontrabas.
Arrangör: Blue Bird Jazz Club, Musik i Syd

2018-01-26 19:30 2018-01-26
x
Americanafestival
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Ännu en Americanafestival! Förbered dig på en helkväll med grymma musiker på scen!

På scen: David Ramirez, Rod Melancon & I'm Kingfisher

David Ramirez (US)
David Ramirez tredje skiva FABLES från 2015 (Sweetworld Records/Thirty Tigers) är en samling förtrollande berättelser i en musikalisk ådra vi på senare år mest känner igen från Jason Isbell, Ryan Adams och Jesse Malin. Efter flera års turnerande som förband till bland annat nämnde Gundersen, Shakey Graves och Joe Pug så gav sig Ramirez ut på vägarna på egna ben. 

I september i år kom uppföljaren WE'RE NOT GOING ANYWHERE som tar sitt avstamp i FABLES folk-igare tongångar, men drar mer åt Americana-country-soul. Ett album som med sina, återigen, naket personliga berättelser passar utmärkt för timmarna kring midnatt.

Rod Melancon med band(US)
Tänk dig att Elvis och Hank Williams flyttade till Louisiana och startade ett band. Ungefär där passar Rods musik in. Hans senaste skiva Southern Gothic är en mörk historia som blandar folk- och countrymusik på bästa möjliga sätt. Ibland ganska hårda tongångar men  lika ofta lugnare låtar. Foo Fighters gitarrist Chris Shiflett stämmer in bland många andra och hyllar Rod i sin podcast.

Nu får Sverige äntligen chansen att möta Rod Melancon med ett fullt band bakom sig. En fantastisk liveartist och berättare som har hjärtat mycket starkt placerat i cajun-miljön och det hörs på svänget och energin.

I'm Kingfisher
Med nära 600 spelningar i 20 länder i bagaget har hyllade americanaartisten I'm Kingfisher (Thomas Jonsson) passerat såväl SXSW i Austin och Malmöfestivalen som Paradiso i Amsterdam, Melodica Reykjavik och Münchens Filmfestival. Med en uppmärksammad gitarrteknik och en lagom drömskt och släpig röst har Thomas hittat ett eget rum nära alternativa kollegor som Neil Young, M. Ward, Damien Jurado och Cat Power. Hans tidigare skiva Avian (2014) blev omnämnd som en av Europas dolda troféer av brittiska giganten Uncut.
2018-01-31 19:00 2018-01-31
x
Vivaldissimo
Stora salen
Stjärnserien, Kulturkvarteret
Pausbeställning
Till detta evenemang kan du beställa fika som står uppdukad till dig i pausen. Glöm inte att ange hur många ni är i sällskapet när du ska betala.

"Den poetiska bågen och den gyllene rösten"

Under den här konserten kommer det bjudas på en rad av Vivaldis mästerverk, musik för violin och sopran som är skrivna för varandra. 
På Vivaldis tid strävade violinisterna efter att låta som de mänskliga stämmorna, medan människor försökte efterlikna instrumentens briljanta klang. I detta program presenteras en spännande dialog mellan violin och sopran-stämma som visar den mänskliga förmågan att uppnå sublim skönhet, rörande stämning och avväpnande humor.
Violinisten Peter Spissky vill måla musikaliska bilder till den berömda violinkonserten "De 4 årstiderna" och sopranen Eline Soelmark vill förföra och inspirera oss med sin gyllene röst i virtuosa kantater. 
2018-02-09 18:00 2018-02-09
x
Elvis möter Jazz po Skånska
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Elvis möter Jazz po Skånska!

För första gången någonsin möts en av Malmös rocklegender Ulf ”Masken” Andersson och folkkära Jazzsångerskan Anna-Mia Barwe, som gett jazzen ett skånskt ansikte, i ett gemensamt musikaliskt program som fått titeln: Elvis möter Jazz po Skånska!

Det blir en blandning av några av Elvis mest välkända låtar som t.ex Jailhouse Rock, Love Me och One night with you plus en rejäl dos av det som stundtals kallas Jazzstandards. Allt paketerat med Anna-Mias och Sven Bjerstedts kluriga och underfundiga skånska texter. Vad sägs om titlar som Svitt, jordi o brun (Sweet Georgia Brown) eller en Fats Wallerklassiker som Ain´t missbehavin’ som på Anna-Mias klingande skånska blir Rejnt liss po tejven. 

Kvällen blir en lekfull och spännande blandning av amerikanskt och skånskt. Både svängigt och tillbakalutat. Allt från traditionell rock´n´roll och jazzigt sväng till innerliga ballader. Båda solisterna ger och tar hela tiden men det blir även plats för några gemensamma nummer. 

Anna-Mia svarar för det allra mesta av Jazzandet men tar ton även i några av Elvis paradnummer. Ulf ”Masken” Andersson tar sig an, som sig bör, merparten av Elvisrepertoaren, men kommer även att prova sina vokala ”vingar” i en och annan jazzstandard.

Bandet
Berno Paulsson, gitarr
Tomas Pettersson, keyboard, orgel, körsång
Jan Erlandsson, tenor-, alt- & sopransaxofon, körsång
Per Almlund, bas
Fredrik Savbrant, trummor, percussion, körsång


2018-02-16 19:00 2018-02-16
x
Sarah Klang
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Sarah Klang har tagit musikvärlden med storm under hösten. Efter spelningar på Way Out West och Reeperbahn Festival i Hamburg har hon fortsatt att spela för fullsatt publik i Stockholm och Göteborg. Hon har även fått hög P3- rotation och konfirmerats som en av liveartisterna som ska framträda vid P3 Guld 2018. Bara tre låtar in i karriären har den stora rösten och det smärtande hjärtat redan öppnat tårkanalerna hos lyssnare världen över - musik att leva i och leva med! Berättelser att känna med och känna igen sig i. 

Hennes senaste singel "Lover" släpptes den 24 november och i februari 2018 släpps debutalbumet "Love in the Milky Way".
2018-02-22 19:00 2018-02-22
x
Elisabeth Melander - JazzAppear
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Musik över tider och gränser med en öppen och nyfiken approach, som ges en ny form och färg i samspelet mellan drivna musiker. En grupp som levererar nytänk i sofistikerade och spännande arrangemang. Egna kompositioner varvade med mer kända låtar.

En av Sveriges främsta jazzröster är tillbaka på scenen i en länge efterfrågad comeback; nu tillsammans med flera av landets mest meriterade  jazzmusiker. Vi möter en komplett grupp där just rösten är ett viktigt instrument. Elisabeths själfullhet, varma uttryck och känsla tillsammans med en unik improvisationskonst präglar gruppen JazzAppear ... där spontanitet, samspel och glädje samsas.

Elisabeth Melander har en lång karriär bakom sig och genom åren har hon stått på de flesta av landets stora jazzscener - från välkända mindre grupper till storband. Raden av samarbeten är lång.

Redan för 30 år sedan startade hon upp den första svenska utbildningen i moderna genrer på Musikhögskolan i Malmö, där flera av dagens aktuella jazzsångerskor är fostrade.

Elisabeth brinner för jazzen och har genom åren, som lektor i sång på Muskhögskolan i Malmö, gett sitt fokus till att fortsätta utbilda kommande generationers sångare.

Under senaste året har hon även introducerat sångutbildning i jazz vid akademierna i Hanoi och Saigon.

”- Rösten är mitt instrument och som sångare har jag alltid varit öppen för att ge mig på olika genrer och stilar. I JazzAppear utmanar jag mig själv på olika sätt som återspeglar min sång och mitt uttryck, därför föll titeln naturligt också för konsertens tema ... ...Reflections Of A Voice ... som också är titeln på mitt senaste album.” 

2018-03-17 19:00 2018-03-17
x
Tarabband möter Musica Vitae
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Pausbeställning
Till detta evenemang kan du beställa fika som står uppdukad till dig i pausen. Glöm inte att ange hur många ni är i sällskapet när du ska betala.

I en större värld… – Tarabband möter Musica Vitae


Musikens kraft är enorm – den förflyttar oss till nya världar. När Tarabband och Musica Vitae möts exploderar beståndsdelarna och ett nytt universum skapas. Folkliga traditioner växlas upp till en symfonisk, storslagen upplevelse där känslor, musik och ljus blir till en gemensam helhet. Med musik kommer världen till oss. Tarabbands originalkompositioner – där berättelserna om identitet, kärlek och tolerans lyser starkt – presenteras här i nya arrangemang av Filip Runosson. ”Vissa människor och berättelser hör vi aldrig talas om. Det minsta vi kan göra är att dela deras berättelser” säger Tarabbands frontfigur, Nadin Al Khalidi, som tillsammans med Musica Vitae och sina bandmedlemmar välkomnar till den kulturella rikedom som resan mellan Bagdad och Sverige bjuder.
 
Svenska Tarabband har de senaste åren gjort succé i arabvärlden med utsålda konserthus och bandet har en trogen och hängiven publik. 2017 mottog gruppen det prestigefyllda priset Årets grupp vid Folk & Världsmusik-galan och 2018 firar bandet 10-årsjubileum då deras första konsert var i Malmö, Rosengård den åttonde mars 2008.

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer. Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt.
 
Medverkande
Musica Vitae
 
Tarabband:
Nadin Al Khalidi - sång, saz, mandole
Gabriel Hermansson - gitarr, mandole, kör
Romain Coutama - bas, kör
Filip Runesson - violin, orkesterarrangemang
Valter Kinbom - slagverk, kör
Fredrik Gille - slagverk, kör

Dorota Siuda – konsertmästare

 

2018-03-24 19:00 2018-03-24
x
Mikael Ramel
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
MIKAEL RAMELS BAND ”TILL DEJ”

Mikael Ramel med rötter i 70-talets musikrörelse och med den beryktade första LP:n ”Till Dej” från 1972 kommer nu på en reunion-turné med en makalös bandsammansättning!

Kenny Håkansson - gitarr och still going strong med bland annat bandet  ”Kebnekajse”. Har spelat på Mikaels första plattor.

Göran Lagerberg - bas. Spelat med Tages (-60-tal), med bl a Mikael Ramel (70-tal) och med Egba m (80-tal).

Mats Öberg - klaviaturer och sång. Denne supermusikant som spelat med bland annat Frank Zappa och Ale Möller band träffade Mikael 2003. Sedan dess har de funnit och vunnit publikgunst utifrån olika konstellationer. Och senast producerat den gemensamma CD:n ”Vilken Skillnad” tillsammans (2005).

Benna Sörman - supertrummis som nu spelar för första gången i just denna konstellation. Spännande!! Benna har ett förflutet som trummis bakom bland andra Magnus Uggla. Benna var även trummis på Mikael Ramels platta ”En för alla” (1986)

Mikael Ramel - gitarr och sång med ett tiotal produktioner bakom sig. Har rykte om sig att alltid skapa fantastiska band med de bästa musikerna. Så även nu - kanske det bästa bandet ever?! Idéen handlar om att konsertera - återge de tidigaste låtarna från  70-talet i uppdaterade versioner. ”Vi rider vidare på den lyckade reunion vi hade förra året. Det blev ju dundersuccé på de festivaler vi medverkade i då” säger Mikael.

2018-04-06 20:00 2018-04-06
x
Doldisar frontar
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Pausbeställning
Till detta evenemang kan du beställa fika som står uppdukad till dig i pausen. Glöm inte att ange hur många ni är i sällskapet när du ska betala.

Du har hört dem på Spotify. Du har sett dem på Youtube miljontals gånger, de syns ständigt på TV och på scener världen över – om man tittar noga.

Denna kväll intar Helena Josefsson & Christoffer Lundquist, två av Sveriges mesta musikdoldisar, frontpositionen på Kulturkvarteret. De bjuder in en brokig skara vänner – och dig – till en musikfest i världsklass:
Bland ett 15-tal gäster möter vi allt från 90-talets svenska indie-elit till Grammisvinnare, klassiska musiker, skapare av listettor – till och med nån melodifestivalvinnare! Men också superkändisar du inte visste vilka de var. 

Det blir en konsertkväll som hyllar hitlistornas osynliga arbetsmyror och de goda samarbetena som får ljuv musik att uppstå!
Tillsammans med gästerna framförs Helenas och Christoffers egen musik. Dessutom får vi höra tolkningar av de hits doldisarna varit med och skapat.

Bland gästerna: Rytmsektionen Beth Goodfellow och Miriam Speyer från Californien, Sandy Mouche, en låtsnickrare från Nashville och Österlen, Magnus Börjeson, Brainpool, en superokänd datanörd från Silicon Valley och många fler. 
2018-04-13 19:30 2018-04-13
x
Blitzen Trapper
Lilla salen
Stjärnserien
Blitzen Trapper är ett av de allra största banden inom americanagenren med 18 miljoner lyssningar på en låt och mer än en halv miljon följare på Spotify vilket talar sitt tydliga språk.

Deras blandning av klassisk Tom Petty-rock och indie stöpt i ett unikt eget sound är en av anledningarna till deras storhet. En annan är deras väldigt goda live-rykte. Detta gjorde bl a att Jack White bjöd in bandet att spela in en liveskiva i hans butik.

Bandet bildades 2000 och är ursprungligen från Portland. Med 10 album i 
bagaget och en ständigt växande fanskara känns det unikt att Kristianstad får chansen då de bara gör 3 st sverigekonserter totalt.
2018-04-17 19:00 2018-04-17
x

Handla mer
Gå vidare