Alla obligatoriska evenemang måste väljas.

Stjärnserien 10 % rabatt - 2 konserter

Välj en konsert och en biljettyp i taget. Därefter väljer du plats. Efter att de två stegen är genomförda dras rabatten på 10% från priset på dina biljetter. För att köpa fler biljetter till konserterna upprepa proceduren på nytt.
Antal val: 
0
Val kvar: 
2

Evenemang   Datum  
Girls Guns & Glory
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Girls Guns and Glory som nyligen släppt sitt sjätte album Love and Protest rör sig ständigt i gränslandet mellan rock och country. Albumet som spelats in live och analogt i studio har gett musiken ett råare och ruffigare sound.

Referenser till allt från Buddy Holly, Hank Williams, Dwight Yoakam till The Mavericks är lätta att göra. Girls Guns and Glorys musik berättar historier om smärta, kärlek och besatthet som ramas in av bandets karakteristiskt svängiga sound. Det är inte helt lätt att genrebestämma Girls Guns and Glory men om Chris Isaak hade spelat country hade han troligtvis låtit såhär.

FÖRBAND: Alabama Moonshine Co

Alabama Moonshine Co. är ett americana-band från Malmö, som grundades 2011. I musiken finns det tydliga influenser av rock, country och soul, men även lite spår av folkmusik har smugit sig in.
Kvällspostens Olle Berggren har under 2016, benämnt bandet som ett av Sveriges bästa americana-akter, och det kan man nog instämma i om man ser dem på en scen någonstans i landet.


2017-10-21 20:00 2017-10-21
x
Sam Outlaw
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Support: Michaela Anne

Sam Outlaw återvänder till Kulturkvarteret med en ny skiva i bagaget och fullt band. Antagligen är detta sista turnén vi ser Sam och hans band på klubbscenerna innan det blir dags för de större scenerna.

Hans otroliga känsla för snygga melodier och countryhits är unik i 
dagens musikscen. Förra skivan Angeleno var producerad av självaste Ry Cooder och blev varmt mottagen bland kritiker och en publiksuccé. Nya skivan Tenderheart har inte gått sämre utan tvärtom gett Sam Outlaw en säker plats på countrytronen.

Förra gången han var här var det utsålt så vänta inte för länge med att 
köpa din biljett.

2017-10-24 19:00 2017-10-24
x
Alfabetsmysteriet
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Alfabetsmysteriet - En konsert från A till Ö

En nyskriven föreställning som bygger på den medryckande musiken ur ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Här bjuds barnen in till att leka med ord, musik och rörelse!

Föreställningen tar sig igenom alfabetet från A till Ö. Bokstäver försvinner, kalsonger byts ut mot bokstaven ”K” och bokstaven ”O” ser ju ut som en trumma! Genom rim och ramsor, sång och rörelse får barnen hänga på i dessa välkända låtar!

Konserten är en del av Familjelördag på Kulturkvarteret. Under dagen händer det spännande saker i huset. Det blir prova-på, sagostund, pyssel och mer!
2017-10-28 14:00 2017-10-28
x
Indra Rios-Moore
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Fängslande kärlek

Indra Rios-Moore växte upp på Manhattans Lower East Side, har rötter i Syrien och Puerto Rico, och bodde senare länge i Danmark,  efter att ha träffat kärleken och bandets saxofonist Benjamin Trærup. Nu är Indra och bandet baserade i USA, där de turnerar över hela landet.

Med sig i bagaget har hon CDn ”Heartland” på klassiska jazzetiketten Impulse. Skivan är producerad av Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock, Madeleine Peyroux), och har blivit nominerad till ”American Grammy” och vann tyska ”BMW Welt Jazz Award”.
Hennes sköna blandning av spanska kärlekssånger, och hyllningar till gudomligheten Oshun på yoruba, samt softa alternativt bluesmelerade jazzversioner av välbekanta låtar i egna tappningar är fängslande.
Kul kuriosa är att hennes pappa, Donald Moore, lirade kontrabas med Archie Shepp, Elvin Jones och Sonny Rollins.

Line up: Indra Rios-Moore - sång
Benjamin Trærup – saxofon, klarinett,
Thomas Sejthen - bas,
Uffe Steen – gitarr,
TBA – trummor.

2017-10-28 19:30 2017-10-28
x
Blind Boy Paxton
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
En tidsresa utan like

Än så länge är det inte många som sett eller hört Blind Boy Paxton. Men vänta bara. Denna unga talang, född 1989, tillhör bluesens absolut främsta framtidslöfte.

Han är förmodligen den bästa multiinstrumentalisten du aldrig hört talas om. Han sjunger och spelar banjo, gitarr, piano, fiol, munspel, cajun, dragspel och slagverk. Jerron "Blind Boy" Paxton har förmågan att med humor och sitt färgstarka och fängslande berättande fascinera sin publik och ta dem med tillbaka till 1920-talets sydstater så de önskar att de kunde stanna där för gott.

I fjor uppträdde han, på Lead Belly Tribute inför ett utsålt Carnegie Hall, tillsammans med Buddy Guy, Eric Burdon m.fl och efter det började ryktet sprida sig om en ny legend och musik av världsklass.

Försmak med Ingemar Nilsson o Thomas Pettersson.
2017-10-30 18:30 2017-10-30
x
Mat är kultur: Surtantens syrade
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Jenny Neikell driver företaget Surtantens syrade som tillverkar ekologiska, mjölksyrade grönsaker och håller föreläsningar och kurser i fermentering. Jennys flerfaldigt prisbelönta bok Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier är utgiven på Norstedts förlag. Den innehåller spännande recept där man använder levande, hälsosamma mikroorganismer för att ”tillaga” olika råvaror och skapa fantastiska, unika smakupplevelser. 

Under denna föreläsning berättar Jenny om de fascinerande mikroorganismerna och allt gott de gör för oss människor, framförallt på tallriken, men även i kroppen. Vi får också en inblick i fermenteringens historia och kulturella betydelse för människan. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under denna föreläsning får du möjlighet att ställa frågor och ta del av hennes kunskap. Välkommen till en spännande värld av smaker, dofter och mikroorganismer!

2017-10-31 18:00 2017-10-31
x
Henschel Quartett
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Pausbeställning
Till detta evenemang kan du beställa fika som står uppdukad till dig i pausen. Glöm inte att ange hur många ni är i sällskapet när du ska betala.

Från Beethoven till Dvorak


Otaliga utmärkelser och prestigefyllda spelningar världen över vittnar om att Henschel Quartett är en av de bästa stråkkvartetterna i världen. Redan året efter bildandet 1994 erövrade den flera priser i internationella tävlingar och har sedan dess fortsatt sin framgångsrika bana. Deras inspelningar har tilldelats flertalet priser genom åren, bland annat Preis der Deutschen Schallplattenkritik och flertalet årets CD-utmärkelser (IMW).
 
Som den första europeiska kvartetten på 20 år blev de, år 2012, inbjudna att framföra Beethovens kompletta strängkvartetter i den prestigefyllda Suntory Hall i Tokyo. Kvartetten ger också regelbundna konserter i kungliga palatset i Madrid där de spelar på stradivariusinstrument ur den kungliga instrumentsamlingen.
 
Program: Beethoven No. 6 Op 18; Mendelssohn op.13; Dvorak ”Amerikanske“ F-Dur.
 
Christoph Henschel & Catalin Desaga, violins
Monika Henschel, viola
Mathias Beyer-Karlshøj, cello    

2017-11-01 19:00 2017-11-01
x
Förbjudna orkestern
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserie
Fem musiker - fem uttryck. En konsertföreställning som binder samman musikhistoria, musikkulturer, könsnormer, yttrandefrihet, motstånd och kärleken till musik. På instrument som har varit eller är förbjudna, tabubelagda eller kontroversiella för kvinnor att spela i sina hemländer, eller utifrån kontroversiella kvinnliga konstnärskap, skapas en föreställning av musikglädje och starka berättelser över alla gränser.

Förbjudna orkestern hade sin premiärkonsert passande nog på Internationella kvinnodagen den 8 mars i år. Det är en musikföreställning som synliggör de osynliga och undanskuffade. Förvänta dig normbrytande musik med normbrytande musiker som utmanar trygga vanor och bryter mönster.

MEDVERKANDE
    
Nadin al Khalidi - Irak/Sverige
Liliana Zavala - Argentina/Sverige 
Emilia Amper - Sverige
Simona Abdallah - Palestina/Danmark
Sousou Cissoko - Senegal/ Sverige

Arr: Musik i Syd, Kultur & fritid
2017-11-02 19:00 2017-11-02
x
Snackbar: Heléne Fritzon
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Journalisten Åsa Carlsson möter politikern Heléne Fritzon i ett samtal om lokalpolitik och sitt nya nationella uppdrag.

Snackbar är ett samarbete mellan Musik i Syd, Stadsbiblioteket och Kristianstadsbladet. Intervju, samtal och diskussion står i fokus när Snackbar tar plats. Här får vi möjlighet att under tre tillfällen i höst möta intressanta personer med lokal anknytning och höra deras berättelser genom intervjuer på scen. Det blir både introduktion, intervju och möjlighet för eftersnack.

Snackbar i höst:
6 september: Sune Johannesson möter Gertrud Larsson
18 oktober: Robin Nilsson möter Ola Lindgren
8 november: Åsa Carlsson möter Heléne Fritzon

2017-11-08 18:30 2017-11-08
x
Jazzcafé: Josephine Jazzband
Jazzcafé
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
En kväll med högt tryck och sprudlande spelglädje! Josephine Jazzband rör sig mellan jazzig blues och bluesig jazz, med en repertoar hämtat från de stora ikonerna som Billie Holiday, Bessie Smith, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong och Peggy Lee.  

Bandet – som har funnits sedan 2010 – består av några av de bästa jazz/bluesmusikerna från södra Sverige. Josefin är en stark jazzsångerska som kan sjunga med fullt ös men också ta hand om ömsinta ballader. Hon utstrålar en stark energi från scenen och hennes band backar upp på ett helgjutet sätt.
http://www.josephinejazzband.com   

Jazzcaféerna på Kulturkvarteret i Kristianstad fortsätter under hösten 2017 att presentera jazz i olika format. Vår ambition är att ha ett omväxlande program där publiken både ska kunna känna igen sig men också uppleva nya klanger. Vi varvar nya grupper med etablerade namn från den svenska jazzeliten. Till musiken kan du avnjuta välsmakande mat och dryck från Kulturkvarterets Café & Bistro. Väl mött på Jazzcafé i höst! 

2017-11-09 19:00 2017-11-09
x
Jonathan Johansson
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Jonathan Johansson är den svenska popens ledsagare mellan det ljusa och det mörka. Mellan nattsvart sorg och solig eufori har han skapat ett eget universum och cementerat sin position som en av landets främsta leverantörer av briljant pop. 
 
I höst åker han på turné och kommer att göra nedslag på ett antal platser i Sverige, och karaktäriseras av en mer intim inramning. Räkna med att få lösa biljett till samma känslomässiga bergochdalbana som vanligt, men i en mer koncentrerad och genomärlig form.

 Hans katalog har genom åren byggt en mäktig plattform där liveartisten Jonathan Johansson kan stå tryggt förankrad och obekymrat lekfullt ta ut svängarna och beröra hela känsloregistret. Malmösonen spelar på en nivå som skapar kraftig svindel halvvägs upp. Årstidens naturliga mörker får lov att vika hädan, för den här hösten kommer att lysas upp av Jonathan Johansson i en magnifik trio.

Sedan 2015 och släppet av fantastiska ”Lebensraum!” har Johansson varit som pånyttfödd – färgglad, funkig och lika delar smart som rolig. Samtidigt har han behållit den viktigaste kvaliteten hos sitt gamla jag: han gör popmusik med ett varmt bultande hjärta. Vi i Sverige är helt enkelt i skrikande behov av att lyssna på vad han har att berätta.


2017-11-10 21:00 2017-11-10
x
Rebecka Törnqvist
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Musiker, kompositör och sångerska. Rebecka Törnqvist är en unik låtskrivarbegåvning och hennes röst tillhör en av våra främsta sångerskor. Det har gått över 20 år sedan hon släppte sitt debutalbum A night like this och slog igenom med hits som Good Thing. Easy come easy go och I let mine go på 90-talet.

Rebecka Törnqvist rör sig ständigt i gränslandet mellan pop och jazz och har släppt album på såväl svenska som engelska. Hon har tolkat Sonja Åkesson och samarbetat med musiker som Per Texas Johansson, Nina Ramsby, Kent och Sara Isaksson. Det har nu gått sex år sedan Rebecka Törnqvist släppte sitt senaste fullängdsalbum Scorpions och nu är hon åter aktuell med nyskriven musik och med det en ny turné under året. Det allra första livstecknet är en konsert på Södra Teatern i Stockholm den 31 maj.

Arr: Musik i Syd, Kultur & fritid

2017-11-11 20:00 2017-11-11
x
Bonnie Bishop
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stärnserien
Ingen kan påstå att Bonnie Bishop haft en spikrak och självklar karriär. Trots en del framgångar under hennes tidiga karriär lossnade det aldrig riktigt. Inte heller efter att hon skrivit låten Not cause I wanted to till Bonnie Raitt kom det stora genombrottet. Låten hamnade på Bonnie Raitts album Slipstream som 2013 kammade hem en Grammy för årets bästa amerikanska album.

Ett ständigt turnerande tog till slut ut sin rätt och efter en panikattack som tvingade henne till akuten flyttade hon hem till sitt föräldrahem i Texas och beslöt sig för att musikkarriären var över. Hon började istället skriva ner berättelser om sitt liv och erfarenheter hon fått. Bonnie skulle satsa på en skrivarkarriär istället för musiken. Ett samtal till David Macias på Thirty Tigers, som bland annat har hand om artisterna Lucinda Williams, Patty Griffin, Sturgill Simpson and Isbell, förändrade dock planerna. In kommer countryscenens utan tvekan största producent David Cobb som då producerade Chris Stapleton. 

Bonnie uppmanades att börja sjunga soul istället för country. Med David Cobb som producent och en mer soulbetonad musik kom albumet Aint who I was till och slog ned som en bomb på americanascenen i USA under 2016. 

Soul eller country? Bra fråga, svaret är nog en hel del av varje och mycket mycket mer. Tänk Bonnie Raitt och Shelby Lynne fast ändå helt eget. 

2017-11-11 21:30 2017-11-11
x
Spring, Uje, spring
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Spring, Uje, spring

Välkommen till en självbiografisk popmusikföreställning av och med Uje Brandelius. Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna.

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan ”Spring, Uje, spring” efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo å. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.

Spring, Uje spring har tidigare spelats på Stockholms Improvisationsteater och Södra Teatern i Stockholm under höst/vår 2016/17 för fullsatta hus. Föreställningen turnerar nu landet runt.

DN 5/5
"Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius soloshow är en fantastiskt rolig och gripande föreställning. Den borde filmas och sändas i tv på julafton varje år.”

Dagens Industri
”Det bästa man kan se på en svensk scen det här året”

Aftonbladet
”Brandelius har elegant parerat det allra mest privata.”

”Uje Brandelius, ditt jävla geni! (...) Plötsligt, i en liten källare på Sigtunagatan till bredden fylld med kärlek, så bara brast det för mig. Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (...) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.” – Henrik Schyffert

Text & musik: Uje Brandelius
Piano: Iiris Viljanen
Bas: Clas Lassbo
Trummor: Fredrik Myhr
Regi: Per Wernolf
Scenografi: Marika Åkerblom
Foto: Åse Bengtsson Helin
Producent: FIFTI 

Arrangör: Musik i Syd, Kultur & fritid

2017-11-14 19:00 2017-11-14
x
Swing Tarturo
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Swing Tarturo - Rootsjazz från det innersta av sväng

Den Göteborgsbaserade kvartetten har etablerat sig med sin unika stil av nutidsswing och energifyllda liveframträdanden. Gammal som ung får svårt att hålla koll på både fötter och smilband när Swing Tarturo släpper fram sin impulsivitet och lekfullhet. I musik som klingar 1920-tal, rytande blues och rebellisk swing valsar de med samtiden in i en ljusare framtid.

2017-11-15 19:00 2017-11-15
x
Anna Högberg Attack
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Farlig musik som förändrar

Blås ut! Totalt rejält och med råge. Så ta på säkerhetsbältet och håll hårt i grannen. När Anna Högbergs Attack går igång blir det lite farligt, för här är det full fart som gäller.

Samtliga sex musiker tillåts blomma ut i ett sound som både river, irriterar och smeker lite rått. Det är så mycket samtida känslor som exploderar att ingen kan stå emot. Det är bara att älska dem. Det handlar inte om att spela innanför uppmurade genregränser, utan mer om fördomsfria musikaliska uttryck. Så personligt att hela tillvaron påverkas, och definitivt musik som förändrar världen.

Line up: Anna Högberg – saxofoner, komposition,
Elin Larsson – saxofoner,
Malin Wättring – saxofoner,
Lisa Ullén – piano,
Elsa Bergman – bas,
Anna Lund – trummor.Försmak kl. 19.30

2017-11-17 19:30 2017-11-17
x
Musica Vitae & Lisa Långbacka
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren och med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. I denna konsert delar orkestern scen med mångsidiga, karismatiska och uttrycksfulla accordeonisten Lisa Långbacka. Vi får bland annat höra ett helt nyskrivet verk baserat på småländska folkmelodier, skrivet av Lisa Långbacka och beställt av 25-årsjubilerande Smålands Musikarkiv. Ett program fyllt av både tradition och förnyelse utlovas.
 
Musik:
Sven Ahlbäck, Mats Edén, Reine Jönsson,
Lisa Långbacka, kvinnliga spelmanslåtar
Medverkande:
Musica Vitae
Lisa Långbacka – accordeon

2017-11-19 16:00 2017-11-19
x
Mat är kultur: Titti Qvarnström
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Efter 8 år på Bloom in the Park i Malmö och en Michelin stjärna lämna Titti restaurangen för nya utmaningar. Hon är den första kvinna i Skandinavien att leda en restaurang till den åtråvärda Michelinstjärnan och Bloom in the park blev även utsedd till Årets Krog av Restaurangvärlden 2015.

2016 blev Titti utsedd till årets kvinna i besöksnärningen av branchorganisationen Visita, Årets kock i Skåneland av Skåneländska Gastronomiska Akademin och Årets Skånska Stjärnskott av Skånska Gastronomipriset. Titti har tidigare tävlat i tv-programmen Köksmästarna och Kockarnas kamp, blivit utsedd till Rising Star av White Guide 2010 och varit I semifinal i Årets kock 2009.

Just nu är hon aktuell med boken Malmö Cooking som gavs ut i april 2017. En bok som skildrar den spännande matkultur som finns i Malmö. I höst blir det nya spännande utmaningar för Titti Qvarnström!

2017-11-21 18:00 2017-11-21
x
Babblarna – Första Musikalen!
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Klockan 11.00Äntligen har barnens favoriter blivit en föreställning!

En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många många, många fler.

En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Klonk: Diana Ellman / Sara Englund
Babblarkille: Magnus Sjögren / Gustav Karlberg
Babbartjej: Sara Scott / Fatima Edell
Manus, regi och produktion: My Blomqvist Olsberg, Mys Artisteri AB
Illustrationer: Ola Schubert
Musik och text: Johan Rask, Hasse Sjölander & Anneli Tisell
Skapare av Babblarnas värld och kreativt nav: Anneli Tisell & Hatten 

Rekommenderad ålder: 2-5 år (mindre och äldre barn är självklart välkomna!)

Alla barn och vuxna behöver ha en biljett. Spädbarn går in gratis men inga barnvagnar kan tas med in i salen tyvärr.

Konserten är en del av konceptet Familjelördag på Kulturkvarteret. Mer info om dagen kommer!


Arr: Unga Musik i Syd

2017-11-25 11:00 2017-11-25
x
Babblarna – Första Musikalen!
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Klockan 14.00

Äntligen har barnens favoriter blivit en föreställning!

En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många många, många fler.

En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Klonk: Diana Ellman / Sara Englund
Babblarkille: Magnus Sjögren / Gustav Karlberg
Babbartjej: Sara Scott / Fatima Edell
Manus, regi och produktion: My Blomqvist Olsberg, Mys Artisteri AB
Illustrationer: Ola Schubert
Musik och text: Johan Rask, Hasse Sjölander & Anneli Tisell
Skapare av Babblarnas värld och kreativt nav: Anneli Tisell & Hatten 

Ålder: 2-5 år (mindre och äldre barn är självklart välkomna!)
Alla barn och vuxna behöver ha en biljett. Spädbarn går in gratis men inga barnvagnar kan tas med in i salen tyvärr.

Konserten är en del av konceptet Familjelördag på Kulturkvarteret. Mer info om dagen kommer!


Arr: Unga Musik i Syd
2017-11-25 14:00 2017-11-25
x
Helt Klassiskt! Barockens kvinnor
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Helt klassiskt!
Här låter vi den klassiska musiken möta sin publik på ett nytt sätt. Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Helt klassiskt! vill erbjuda fantastisk kammarmusik på den lilla scenen och ge utrymme för att upptäcka något nytt.

Giovannikvartetten – ett möte med barockens kvinnor 
Giovannikvartetten och Daniel Carlsson ger för en stund plats på scenen för några av musikhistoriens glömda tonsättare. I fem musikaliska och berättande porträtt får publiken möta några av dessa kvinnor som under sin livstid var erkända musiker och kompositörer, men som på något vis inte passat in i historieböckerna. Giovannikvartetten skänker nytt liv åt deras ljuvliga sånger och sprudlande instrumentalmusik. 

Giovannikvartetten är en väletablerad barockensemble som de senaste 10 åren gjort ett stort antal konserter runt om i landet. De har sin hemvist i Malmö där alla medlemmar studerat på Musikhögskolan. Deras framträdanden har av pressen beskrivits med ord som ”spelglädje”, ”stilsäkert” och ”härligt samspel”. I denna föreställning är de dessutom förstärkta av Daniel Carlsson, en av Sveriges absolut främsta countertenorer. Daniel har gjort bejublade framträdanden på bland annat Drottningholmsoperan, Folkoperan och Göteborgsoperan. Han har även sjungit på barockfestivaler runt om i Europa. 

Medverkande:
Giovannikvartetten och Daniel Carlsson - countertenor
Regi: Anna Arwidson
Kostym: Karin L. Oscarsson
Musik av: Barbara Strozzi, Francesca Caccini, Isabella Leonarda, Elisabeth Jacquet de La Guerre, Antonia Bembo m.fl. 
Giovannikvartetten består av: Sofia Nelson – Blockflöjt
Karin Samuelsson – Barockfiol Anna Thorstensson – Barockcello Marcus Mohlin - Cembalo 

Föreställningen stöttas av Kulturrådet, Sten K Johnsons stiftelse, Helge Ax:son Johnsons stiftelse, Längmanska kulturfonden, Crafoordska stiftelsen, Byggnads och Musik i Syd. 

2017-11-28 19:00 2017-11-28
x
Jazzcafé: Mathias Landaeus trio
Jazzcafé
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Juljazz!

Med omisskännlig klurighet och kompromisslöst sväng tar sig Mathias Landæus Trio an några av de mest kända svenska jullåtarna på sitt eget vis. Det är både vackert och röjigt, precis som julen brukar vara. Trion består av Mathias själv på piano, Johnny Åman som spelar bas och Cornelia Nilsson som spelar trummor. Det är personligt och välspelat och att musikerna tycker om att spela tillsammans framgår med all önskvärd tydlighet. 
  

Jazzcaféerna på Kulturkvarteret i Kristianstad fortsätter under hösten 2017 att presentera jazz i olika format. Vår ambition är att ha ett omväxlande program där publiken både ska kunna känna igen sig men också uppleva nya klanger. Vi varvar nya grupper med etablerade namn från den svenska jazzeliten. Till musiken kan du avnjuta välsmakande mat och dryck från Kulturkvarterets Café & Bistro. Väl mött på Jazzcafé i höst! 

2017-12-07 19:00 2017-12-07
x
Luciakonsert med C4-gymnasiet
Stora salen, Kulturkvarteret
En stämningsfull luciakonsert med studenter från C4-skolans musikutbildning.
2017-12-13 19:00 2017-12-13
x
Den förunderliga natten
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Den förunderliga natten - Händels Messias fantastiska julhistoria

Följ med fyra musiker och fyra sångare in i herdarnas värld för en natt – en förunderlig natt för länge, länge sedan, långt, långt bort.

En natt då herdarna satte sig ner för att prata om det egendomliga de precis varit med om. Vad hade egentligen hänt? Kunde de berätta det för någon annan? Skulle någon tro på dem? Kliv in i sagan om julens mirakel utifrån herdarnas perspektiv musiksatt med stycken ur Händels Messias – ett av våra mest spelade verk från barockens 1700-tal.

Publiken inbjuds att sjunga i några moment!
2017-12-16 12:00 2017-12-16
x
Colter Wall
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Trots Colter Walls ringa ålder förmedlar hans röst en livstid av erfarenhet. Hans röst är mörk och kraftig och soundet kanske bäst beskrivs som traditionell berättande country. Denna 21-åring från Saskatchewan har redan hunnit blivit omnämnd av tidningen Rolling Stone och har blivit utsedd som sin generations bäste singer/songwriter av Steve Earle. Tidigare i år blev filmen Hell or High Water Oscarsnominerad där Colter Walls musik hörs på soundtracket. Med miljontals spelningar på Spotify och ett flitigt turnerande visar han att hans plats är bland de stora americana-artisterna. 

2018-01-21 19:00 2018-01-21
x
David Ramirez + support I´m Kingfisher
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Livet som resande låtskrivare är ganska lätt att romantisera, men när David Ramirez rullade in över 40.000 mil i sin Kia Rio från 2006 så började nymodigheten att falna. _‘Man lär sig mycket när man är ensam och isolerad’_ som Ramirez uttryckt det, då han tills nyligen turnerat helt själv - utan band, manager eller något som helst sällskap. Det har gått tre år sedan insikten att den konstanta ensamheten på vägarna och gjorde det svart att knyta an till människor utanför turnerandet.
    
Med tredje skivan _‘FABLES’ _(Sweetworld Records/Thirty Tigers), tog Ramirez ett par steg mot både personlig och musikalisk mognad. Han hade först svårt att få ihop inspelningarna och övergav projektet efter två år, tog ledigt och försökte hitta fokus igen. Med en nyfunnen mogenhet och klarsynthet så reste Ramirez till Seattle för att jobba med vännen NOAH GUNDERSEN som producent, och resultatet är det personligaste album han gjort._ 'FABLES'_ var en samling förtrollande berättelser i en musikalisk ådra vi på senare år mest känner igen från JASON ISBELL, RYAN ADAMS och JESSE MALIN. Efter flera års turnerande som förband till bland annat nämnde Gundersen, SHAKEY GRAVES och JOE PUG så gav sig Ramirez ut på vägarna på egna ben, och vi fick även ett åtta datum långt besök i Norden.
    
I september kommer uppföljaren _'WE'RE NOT GOING ANYWHERE' _som tar sitt avstamp i '_FABLES'_ folk-igare tongångar, men drar mer åt Americana-country-soul. Ett album som med sina, återigen, naket personliga berättelser passar utmärkt för timmarna kring midnatt.

2018-01-31 19:30 2018-01-31
x

Handla mer
Gå vidare