Alla obligatoriska evenemang måste väljas.

Stjärnserien 15 % rabatt - 3 konserter

Välj en konsert och en biljettyp i taget. Därefter väljer du plats. Efter att alla tre steg är genomförda dras rabatten på 15 % från priset på dina biljetter. För att köpa fler biljetter till konserterna upprepa proceduren på nytt.
Antal val: 
0
Val kvar: 
3

Evenemang   Datum  
I militärmusikens tecken
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Lördagen den 26 augusti kl. 16.00 framför Sveriges Militärmusikers Förening och Kristianstads Stadsmusikkår en gemensam konsert i militärmusikens tecken. 

Repertoaren är blandad och det utlovas lokala regementsmarscher och solistiska framträdanden med bland annat den välkända orkesterledaren och musikern Ingmar Nordström. Det bjuds även på nyskriven marsch till detta konserttillfälle som är en salut och hyllning till Kristianstad.

Sveriges Militärmusikers Förening (www.smmf.se) är en riksomfattande förening av f.d. militärmusiker som årligen samlas någonstans i Sverige för att genomföra en konsert med den aktuella ortens musikkår.  

Arr: Kristianstads stadsmusikkår, Musik i Syd, Kultur & fritid

2017-08-26 16:00 2017-08-26
x
Parker Millsap (US) & Colter Wall (CAN)
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Parker Millsap (US)

Parker Millsaps sound är både raspigt, kraftfullt och skört på en och samma gång. 23-åringen från Oklahoma har gjort sig ett namn genom sina fängslande och själfulla liveframträdande och genom texterna målar han upp levande berättelser. Sir Elton Johns ord om ynglingen lovar minst sagt gott inför denna spelning
“Last night in Atlanta I saw one of the best concerts I have ever seen...It restored my faith in music.”

2016 var året då Parker Millsap klev fram i rampljuset och bland annat släppte det hyllade albumet ’The very last day’, gjorde tv-debut hos Conan O’Brien och hade en Austin City Limits-spelning. Tidningen Rolling Stone utnämnde honom också till en ung lovande artist en måste hålla kolla på! 

Parker Millsap växte upp i ett litet samhälle i Oklahoma och barndomen präglades av familjens frekventa besök i den lokala Pingstkyrkan. Inte sällan väver Parker Millsap in sina upplevelser och erfarenheter från uppväxten in i sin musik och även om han inte räknar sig själv som religiös, så har erfarenheten påverkat hur han tar sig an sitt låtskrivande. Musiken blir en blandning av rock, country och blues och färgas av barndomens ’hallelujah-predikningar’. Släng in en hint gospel, ett eget artistiskt uttryck, en kraftfull röst och du närmar dig Parker Millsaps helt egna och unika sound.

Lyssna på låten ’Heaven sent’ från senaste albumet som berättar om pastorssonen som förälskar sig i en annan kille och om hans ogillande pappa. En sång om två personers olika perspektiv som formats i en religiös tradition. Det är bitterljuvt, vackert, rått och hjärtskärande på en och samma gång och ramas in av Millsaps raspigt uttrycksfulla röst.

Vill du veta mer Om Parker Millsap så kolla in hans hemsida som du hittar här: http://www.parkermillsap.com/

Colter Wall (CAN)

Trots Colter Walls ringa ålder förmedlar hans röst en livstid av erfarenhet. Hans röst är mörk och kraftig och soundet kanske bäst beskrivs som traditionell berättande country. Denna 21-åring från Saskatchewan har redan hunnit blivit omnämnd av tidningen Rolling Stone och har blivit utsedd som sin generations bäste singer/songwriter av Steve Earle. Tidigare i år blev filmen Hell or High Water Oscarsnominerad där Colter Walls musik hörs på soundtracket. Med miljontals spelningar på Spotify och ett flitigt turnerande visar han att hans plats är bland de stora americana-artisterna. 


Arr: Kompakt Disk, Musik i Syd, Kultur & Fritid
2017-08-31 19:00 2017-08-31
x
ETT UTBROTT AV HÅRDROCK!
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserie
Hårdrock, heavy metal, metal, metall – kärt barn har många namn,
men alltför få uppvisningar. Missa därför inte när Kristianstad
äntligen besöks av två av hårdrockens mest hårdföra fanbärare
under en gudsförgäten septemberkväll.

Portrait

Portrait bildades i Kristianstad 2006 och efter en demo, en 7"-singel
och det självbetitlade debutalbumet på undergroundbolag skrev de
kontrakt med Metal Blade Records som givit ut fullängdarna "Crimen
Laesae Majestatis Divinae" (2011) och "Crossroads" (2014). Lagom till
spelningen på Kulturkvarteret kommer fjärde albumet "Burn the World"
att vara ute.

Bandet beskriver sin musik som tidlös, mörk och kompromisslös heavy
metal med rötterna långt bortom denna värld. Spelningen i september
blir bandets första i Kristianstad sedan 2011.

Helvetets Port

Bandet hade i flera år Göteborg som hemstad men huserar sedan några
år tillbaka i egen studio strax utanför Kristianstad. Även om bandet
officiellt startades 2003 så är det en konstruktion som funnits i
grundaren och sångaren Witchfinders hjärna sedan år 2000. Bandnamnet som är taget från en låttitel med den svenska gruppen Bedlam, för tankarna tillbaka till ett tidigt 80-tal då tusentals ungdomar bar jeansjackor med pins och tygmärken. I musiken gör sig samma decennium påmint och låtarna har en idag svårfunnen originalitet.
Första släppet var en 7"-singel på tyskt bolag 2005, följt av
fullängdsalbumet "Exodus to Hell" 2009 och en självbetitlad mini-LP
året därpå. Efter några års tystnad har bandet börjat uppträda
sparsmakat igen. Med sitt andra album på väg börjar konserterna dugga tätare och för första gången någonsin tar de sin tidlösa hårdrock
till Kristianstad!

Arr: Kompakt disk, Musik i Syd, kultur & fritid
2017-09-02 19:00 2017-09-02
x
Maxida Märak
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Det finns många lager av Maxida Märak; artist, musikproducent, skådespelare och människorättsaktivist. Endast 27 år gammal har hon redan en mångfacetterad bakgrund där hon bland annat skrivit musik och medverkat i Dramaten-föreställningen Den e vi, Martina Haags film Glada hälsningar från Missångerträsk och som en av huvudrollsinnehavarna SVT-serien Midnattssol (skaparna bakom Bron).
Förra sommaren fick svenska folket lära känna hennes historia i Sommar i P1 och i februari i år ledde hon Grammisgalan tillsammans med Magnus Carlsson.

Hösten 2016 släpptes debut EP:n “1”. Första singeln ”Äter upp dig” är rå och svettig och som gjord för dansgolvet. I ”Möts vid rondellen” tar Maxida Märak med lyssnaren till baksidan av glesbygden, småstäderna, byn och alla de glömda platserna. Till platser där okunskap inte är komiskt när det kommer till kritan, den är snarare livsfarlig. 

Den förenande tråden genom allt hon har tagit för sig är stoltheten över det samiska ursprunget. I hennes musikskapande blandar Maxida Märak elektroniskt med jojk och rap, där hon integrerar Sápmis och Sveriges popkulturer på ett unikt sätt.

Maxida är aktuell med den nya singeln Dansa hur jag vill från nya Ep:n ”5” samt som en av deltagarna i SVT:s populära program Jills veranda som drar igång i november.

Konserten är en del av årets Bokfestival.

Arr: Musik i Syd, Kultur & fritid
2017-09-09 20:00 2017-09-09
x
Jazzcafé: Fanny Gunnarsson Quartet
Jazzcafé
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Fannys egna låtar står i fokus tillsammans med musikernas personliga uttryck. Drömmar och dissonanser, melodik och dynamik, explosivitet och lekfullhet speglas i varandra och skapar musik som berör, samtidigt som det är svårt att sitta still.

Ibland är låtarna textsatta, ibland talar musiken för sig själv. Sopransaxofon och piano flätas ihop i starka melodier som driver framåt eller vilar lugnt ovanpå bas och trummor. Resultatet blir något helt nytt och eget, levererat med stor spelglädje och känsla för musiken. 


Jazzcaféerna på Kulturkvarteret i Kristianstad fortsätter under hösten 2017 att presentera jazz i olika format. Vår ambition är att ha ett omväxlande program där publiken både ska kunna känna igen sig men också uppleva nya klanger. Vi varvar nya grupper med etablerade namn från den svenska jazzeliten. Till musiken kan du avnjuta välsmakande mat och dryck från Kulturkvarterets Café & Bistro. Väl mött på Jazzcafé i höst! 


2017-09-13 19:00 2017-09-13
x
Från andra sidan havet
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Cecilia Frode möter renässansmusiker i en ny uppsättning. Teater och musik om gränslösa möten i tid och rum.


Föreställningen Från andra sidan havet är en oförutsägbar reflexion över vår samtid och erbjuder åskådaren en förflyttning i tanken, tiden och rummet. Ensemblen vill visa på den gemensamma delaktigheten i historiska processer, där alla påverkar och bidrar med handling såväl som med icke- handling oavsett tro eller politisk åsikt. Publiken ges utrymme att flytta sitt fokus, för att fundera över sin egen plats i de skeenden som pågår.

Cecilia Frode och Daniel Stighäll har tillsammans åstadkommit en föreställning där en berättare, åtta musiker och två sångare speglar samtiden och väver ihop dåtiden med nuet. Cecilia Frode skapar en väv av ord och skeende, där vi som publik möter både det vackra och det fula, det bekväma och det obekväma. Via trombonisten Daniel Stighäll, två röster och musikerna på sina renässansinstrument knyter Cecilias ledsagande berättare ihop historia och nutid i sceneriet, vilket gör att både tanke och handling växer och gränser tänjs.

Medverkande:
Cecilia Frode: Berättare, text, manus, regi och konstnärligt ansvarig Daniel Stighäll: Trombon, dragtrumpet och konstnärligt ansvarig
Anna Maria Friman Henriksen: Röst
John Potter: Röst
Lene Langballe: Sinka, blockflöjter

Ensemble Mare Balticum
Ute Goedecke: Blockflöjter, röst
Tommy Johansson: Luta
Dario Losciale: Viol
Per Mattsson: Violiner
Fredrik Persson: Dulcianer
Stefan Wikström: Trombon och dragtrumpet

Föreställningen är en produktion från Musik i Syd, med Jesper Hamilton som producent och konstnärligt ansvarig.

Arr: Musik i Syd, Kultur & Fritid

2017-09-27 19:00 2017-09-27
x
Sophie Zelmani
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Med enkla medel har hon hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden – där varje andetag kan kännas som ett smärre jordskalv. My Song är titeln på senaste albumet. hennes 12:e sedan debuten i mitten av 90-talet.

I samband med albumsläppet tar Sophie med sig sitt band ut på en Sverigeturné, där Kulturkvarteret är en av platserna.

 MEDVERKANDE
Sophie Zelmani – sång & gitarr
Lars Halapi – gitarr & klaviatur
Peter Korhonen – trummor
Thomas Axelsson – bas

 LÄNGD 90 min + paus
2017-09-29 20:00 2017-09-29
x
Det stora konsertkalaset
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Dagen pågår mellan kl. 13-16. Konserten är kl.14.00

Det Stora Konsertkalaset presenterar stolt årets celebra gäst – Rickard Söderberg. Vi bjuder in alla stora och små till ett riktigt operakalas med buller och bång. Tillsammans med orkestern kommer gästen att presentera operans magiska värld på ett lustfyllt och spännande vis i en festlig familjekonsert. 

Vad är Opera? Hur startade det hela och hur såg det ut från början? Tillsammans med orkestern kommer Rickard att guida publiken genom guldkornen av olika opera verk av kända och okända kompositörer. I en interaktiv familjekonsert kommer hattar och masker som besökarna pysslat ihop strax innan konserten komma till användning och bli en del av föreställningen. Tillsammans kommer vi att göra en helt ny och egen operauppsättning.
 
Som vanligt börjar konsertkalaset redan i foajén med ansiktsmålning, tipspromenad och pyssel för stora och små. Dessutom bjuds det på uppspel med musikskolans elever och smarrig fika kommer att finnas till försäljning i kaféet!  Efter konserten blir det ballongfigurer till alla barn och överraskningar ute i foajén. Missa inte vår stora operafest!

Varmt välkomna till vår operakalas för hela familjen!

Medverkande: Rickard Söderberg och Musica Vitae, Växjö Kulturskolans kammarorkester med unga stråkmusiker samt kommunala Musikskolan i Kristianstad.

Arrangör: Unga Musik i Syd, Kultur & fritid2017-09-30 14:00 2017-09-30
x
Jazzcafé: Ellen Andersson Quartet
Jazzcafé
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
ELLEN ANDERSSON QUARTET
GYLLENE SKIVAN 2017!

Sångerskan Ellen Andersson har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu och förutom melodibärare och textförmedlare är hon också en skicklig improvisatör. Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga, nytänkande arrangemang, där lekfullhet får möta stort allvar.

Gruppens debutalbum på Prophone/Naxos: ”I’ll Be Seeing You” belönades i april 2017 med Gyllene Skivan - det mest prestigefyllda priset inom svensk jazz, som delas ut av tidningen OrkesterJournalen för årets bästa svenska jazzutgivning.
www.ellenandersson.com


Jazzcaféerna på Kulturkvarteret i Kristianstad fortsätter under hösten 2017 att presentera jazz i olika format. Vår ambition är att ha ett omväxlande program där publiken både ska kunna känna igen sig men också uppleva nya klanger. Vi varvar nya grupper med etablerade namn från den svenska jazzeliten. Till musiken kan du avnjuta välsmakande mat och dryck från Kulturkvarterets Café & Bistro. Väl mött på Jazzcafé i höst! 

2017-10-05 19:00 2017-10-05
x
Stefan & Kim - Så mycket mer!
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Stefan & Kim är något utöver det vanliga, de är två färgstarka virtuoser med utstrålning, musikalisk genialitet och med en humor som slår det mesta! De bjuder på en blandning av tonsäker sång och perfekt framförd musik, kryddad med en stor dos humor. Detta är helt enkelt en supermusikalisk föreställning med Sveriges kanske mest okända världsartister!

I denna show bjuds publiken på smäktande klassisk musik, skir romantik, rivig rock och välkända superhits i ett musikaliskt fyrverkeri. Stefans otroliga röst låter starkt och oefterhärmligt vacker och Kims piano- och fiolspel är en mix av klassiskt, vackert, fult, snabbt och långsamt.

I Sverige känner vi igen duon från bland annat Diggiloo-turnén men artisteriet har fört dem ut i världen. De har spelat för kungliga hov i Europa, de har uppträtt vid på OS i Lillehammer och Ryder Cup. De har deltagit i nationaldagsfirandet i Central Park i New York och spelat för oljemiljonärer i Kuala Lumpur. Stefan Arvidsson & Kim Strandberg träffades när de båda studerade på Musikhögskolan i Malmö. 1984 genomförde de sin första gemensamma konsert och har sedan dess varit en duo som arbetat tillsammans världen över.

Från 13 år

Arr: Musik i Syd & Kultur & fritid 

2017-10-06 19:30 2017-10-06
x
Martin Hederos & Jesper Waldersten
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Martin Hederos, pianisten bakom Soundtracks of Our Lives och Tonbruket, är aktuell med sin första soloplatta ”Pianosolos” som han kallar sin ”dagboksskiva”, kurerad av Sofia Karlsson. Med den nya plattan i bagaget ger han sig ut på turné tillsammans med illustratören och satirikern Jesper Waldersten. 

På scenen visualiseras Hederos musik när Waldersten illustrerar live i takt med musiken. Bilderna och musiken växer fram i samklang med varandra och upplevs här och nu. Illustrationerna är momentana och sparas inte efteråt.

Martin om Jesper:
- Jesper är en sån jäkla kraft, han har funnits vid min sida som vän och vi har länge varit sugna på att göra något ihop. Han har ett mörker och humor i en blandning som passar med musiken. Det var inga superglada dagar i mitt liv när skivan kom till och Jesper fångar komplexiteten som finns där i vardagen, i relationer.

Jesper om Martin:
- Martin är ett urdjur. Hans elektriska spelsätt, kröken på nacken, svetten som glider likt jazz över tangenterna och nerven som löper genom hela hans ryggrad passar mig perfekt. Jag tror att Martin har en extra kota i nacken, ett redigt märgben, och det är därifrån han hämtar all sin klang. Det kommer bli mörkt. Det kommer bli ljuvligt.

Arr: Musik i Syd och Kultur & fritid

2017-10-11 19:00 2017-10-11
x
Den musicerande hjärnan
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Den musicerande hjärnan 
– en konsert och Forskare berättar-föreläsning med Fredrik Ullén
 
Hur hanterar vår hjärna musik och vad är det egentligen som händer när vi upplever kreativitet och flow? Upplev en konsert och föreläsning med Fredrik Ullén – en av Sveriges mest framstående hjärnforskare och konsertpianister. Som forskare har han fått stort internationellt genomslag och som solist framträtt vid många ledande festivaler och konserthus.

Fredrik Ullén är professor i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet i Stockholm. Hans forskning fokuserar på expertis och kreativitet, alltså de hjärnmekanismer som gör att vi kan prestera på hög nivå inom ett visst område efter många år av träning. Ett särskilt fokus ligger på musik och musiker som modell för expertis. En forskningslinje rör också samband mellan psykologiskt flow, motivation, kreativitet och välbefinnande. Vid sidan av sin verksamhet som forskare är Fredrik internationellt aktiv som konsertpianist. Han har framträtt som solist vid många ledande festivaler och konserthus i Europa och USA. Fredrik samarbetar också sedan länge med det ledande klassiska skivbolaget BIS Records, och är representerad på drygt 20 CD-skivor, som vunnit många utmärkelser i internationell press. Han är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien sedan 2007.

Forskare berättar är en föreläsningsserie som drivs av UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum och som presenterar den mest tongivande forskningen som bedrivs inom musik och annan kultur för barn och unga i Sverige i dag.

2017-10-17 19:00 2017-10-17
x
Indra Rios-Moore
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Fängslande kärlek

Indra Rios-Moore växte upp på Manhattans Lower East Side, har rötter i Syrien och Puerto Rico, och bodde senare länge i Danmark,  efter att ha träffat kärleken och bandets saxofonist Benjamin Trærup. Nu är Indra och bandet baserade i USA, där de turnerar över hela landet.

Med sig i bagaget har hon CDn ”Heartland” på klassiska jazzetiketten Impulse. Skivan är producerad av Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock, Madeleine Peyroux), och har blivit nominerad till ”American Grammy” och vann tyska ”BMW Welt Jazz Award”.
Hennes sköna blandning av spanska kärlekssånger, och hyllningar till gudomligheten Oshun på yoruba, samt softa alternativt bluesmelerade jazzversioner av välbekanta låtar i egna tappningar är fängslande.
Kul kuriosa är att hennes pappa, Donald Moore, lirade kontrabas med Archie Shepp, Elvin Jones och Sonny Rollins.

Line up: Indra Rios-Moore - sång
Benjamin Trærup – saxofon, klarinett,
Thomas Sejthen - bas,
Uffe Steen – gitarr,
TBA – trummor.

2017-10-28 19:30 2017-10-28
x
Dolly Style - "Glitter Tour"
CAPITOL MUSIC GROUP & KULTURKVARTERET PRESENTERAR

Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Dolly Style - ”Glitter Tour”
Dolly Style beger sig i höst ut på glittrig konserthusturné
 
Dolly Style har med sitt eget unika uttryck dollyfierat Sverige och blivit en av 10-talets mest unika popakter. Köerna med färgglada peruker vet inget slut när trion kommer till stan. 

Med miljontals visningar på YouTube och en helt egen pastellfärgad subkultur i sociala medier, är det nu dags för fenomenet “Dolly Style” att ta sin show till nästa nivå.Hösten 2017 beger sig Dolly Style ut på en egen konserthusturné och med detta kommer den rikstäckande Dollyfesten att accelerera upp på bakhjulen!
 
”I höst är vi är supertaggade på att få träffas inne på konserthusen runt
om i Sverige! Vi ser jättemycket fram emot att kliva upp på en större scen och bjuda på en glittrig show i äkta Dolly Style-anda. Vi kommer sjävklart inte att stå stilla och vi hoppas att ni kommer dansa med oss i publiken! Det ska bli kul att träffa er och efter showen har vi signering där det finns massor av grymma Dolly Style-saker till försäljning.
Hoppas att ni är lika peppade som vi är! Det här kommer bli SÅ kul!
Puss och kram/ Polly, Molly, Holly.”

Arr: Musik i Syd och Kultur & fritid

2017-10-29 12:00 2017-10-29
x
Blind Boy Paxton
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
En tidsresa utan like

Än så länge är det inte många som sett eller hört Blind Boy Paxton. Men vänta bara. Denna unga talang, född 1989, tillhör bluesens absolut främsta framtidslöfte.

Han är förmodligen den bästa multiinstrumentalisten du aldrig hört talas om. Han sjunger och spelar banjo, gitarr, piano, fiol, munspel, cajun, dragspel och slagverk. Jerron "Blind Boy" Paxton har förmågan att med humor och sitt färgstarka och fängslande berättande fascinera sin publik och ta dem med tillbaka till 1920-talets sydstater så de önskar att de kunde stanna där för gott.

I fjor uppträdde han, på Lead Belly Tribute inför ett utsålt Carnegie Hall, tillsammans med Buddy Guy, Eric Burdon m.fl och efter det började ryktet sprida sig om en ny legend och musik av världsklass.

Försmak med Ingemar Nilsson o Thomas Pettersson.
2017-10-30 18:30 2017-10-30
x
Förbjudna orkestern
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserie
Fem musiker - fem uttryck. En konsertföreställning som binder samman musikhistoria, musikkulturer, könsnormer, yttrandefrihet, motstånd och kärleken till musik. På instrument som har varit eller är förbjudna, tabubelagda eller kontroversiella för kvinnor att spela i sina hemländer, eller utifrån kontroversiella kvinnliga konstnärskap, skapas en föreställning av musikglädje och starka berättelser över alla gränser.

Förbjudna orkestern hade sin premiärkonsert passande nog på Internationella kvinnodagen den 8 mars i år. Det är en musikföreställning som synliggör de osynliga och undanskuffade. Förvänta dig normbrytande musik med normbrytande musiker som utmanar trygga vanor och bryter mönster.

MEDVERKANDE
    
Nadin al Khalidi - Irak/Sverige
Liliana Zavala - Argentina/Sverige 
Emilia Amper - Sverige
Simona Abdallah - Palestina/Danmark
Sousou Cissoko - Senegal/ Sverige

Arr: Musik i Syd, Kultur & fritid
2017-11-02 19:00 2017-11-02
x
Jazzcafé: Josephine Jazzband
Jazzcafé
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
En kväll med högt tryck och sprudlande spelglädje! Josephine Jazzband rör sig mellan jazzig blues och bluesig jazz, med en repertoar hämtat från de stora ikonerna som Billie Holiday, Bessie Smith, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong och Peggy Lee.  

Bandet – som har funnits sedan 2010 – består av några av de bästa jazz/bluesmusikerna från södra Sverige. Josefin är en stark jazzsångerska som kan sjunga med fullt ös men också ta hand om ömsinta ballader. Hon utstrålar en stark energi från scenen och hennes band backar upp på ett helgjutet sätt.
http://www.josephinejazzband.com   

Jazzcaféerna på Kulturkvarteret i Kristianstad fortsätter under hösten 2017 att presentera jazz i olika format. Vår ambition är att ha ett omväxlande program där publiken både ska kunna känna igen sig men också uppleva nya klanger. Vi varvar nya grupper med etablerade namn från den svenska jazzeliten. Till musiken kan du avnjuta välsmakande mat och dryck från Kulturkvarterets Café & Bistro. Väl mött på Jazzcafé i höst! 

2017-11-09 19:00 2017-11-09
x
Rebecka Törnqvist
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Musiker, kompositör och sångerska. Rebecka Törnqvist är en unik låtskrivarbegåvning och hennes röst tillhör en av våra främsta sångerskor. Det har gått över 20 år sedan hon släppte sitt debutalbum A night like this och slog igenom med hits som Good Thing. Easy come easy go och I let mine go på 90-talet.

Rebecka Törnqvist rör sig ständigt i gränslandet mellan pop och jazz och har släppt album på såväl svenska som engelska. Hon har tolkat Sonja Åkesson och samarbetat med musiker som Per Texas Johansson, Nina Ramsby, Kent och Sara Isaksson. Det har nu gått sex år sedan Rebecka Törnqvist släppte sitt senaste fullängdsalbum Scorpions och nu är hon åter aktuell med nyskriven musik och med det en ny turné under året. Det allra första livstecknet är en konsert på Södra Teatern i Stockholm den 31 maj.

Arr: Musik i Syd, Kultur & fritid

2017-11-11 20:00 2017-11-11
x
Spring, Uje, spring
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Spring, Uje, spring

Välkommen till en självbiografisk popmusikföreställning av och med Uje Brandelius. Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna.

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan ”Spring, Uje, spring” efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo å. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.

Spring, Uje spring har tidigare spelats på Stockholms Improvisationsteater och Södra Teatern i Stockholm under höst/vår 2016/17 för fullsatta hus. Föreställningen turnerar nu landet runt.

DN 5/5
"Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius soloshow är en fantastiskt rolig och gripande föreställning. Den borde filmas och sändas i tv på julafton varje år.”

Dagens Industri
”Det bästa man kan se på en svensk scen det här året”

Aftonbladet
”Brandelius har elegant parerat det allra mest privata.”

”Uje Brandelius, ditt jävla geni! (...) Plötsligt, i en liten källare på Sigtunagatan till bredden fylld med kärlek, så bara brast det för mig. Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (...) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.” – Henrik Schyffert

Text & musik: Uje Brandelius
Piano: Iiris Viljanen
Bas: Clas Lassbo
Trummor: Fredrik Myhr
Regi: Per Wernolf
Scenografi: Marika Åkerblom
Foto: Åse Bengtsson Helin
Producent: FIFTI 

Arrangör: Musik i Syd, Kultur & fritid

2017-11-14 19:00 2017-11-14
x
Anna Högbers Attack!
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Farlig musik som förändrar

Blås ut! Totalt rejält och med råge. Så ta på säkerhetsbältet och håll hårt i grannen. När Anna Högbergs Attack går igång blir det lite farligt, för här är det full fart som gäller.

Samtliga sex musiker tillåts blomma ut i ett sound som både river, irriterar och smeker lite rått. Det är så mycket samtida känslor som exploderar att ingen kan stå emot. Det är bara att älska dem. Det handlar inte om att spela innanför uppmurade genregränser, utan mer om fördomsfria musikaliska uttryck. Så personligt att hela tillvaron påverkas, och definitivt musik som förändrar världen.

Line up: Anna Högberg – saxofoner, komposition,
Elin Larsson – saxofoner,
Malin Wättring – saxofoner,
Lisa Ullén – piano,
Elsa Bergman – bas,
Anna Lund – trummor.Försmak kl. 19.30

2017-11-17 19:30 2017-11-17
x
Musica Vitae & Lisa Långbacka
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren och med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. I denna konsert delar orkestern scen med mångsidiga, karismatiska och uttrycksfulla accordeonisten Lisa Långbacka. Vi får bland annat höra ett helt nyskrivet verk baserat på småländska folkmelodier, skrivet av Lisa Långbacka och beställt av 25-årsjubilerande Smålands Musikarkiv. Ett program fyllt av både tradition och förnyelse utlovas.
 
Musik:
Sven Ahlbäck, Mats Edén, Reine Jönsson,
Lisa Långbacka, kvinnliga spelmanslåtar
Medverkande:
Musica Vitae
Lisa Långbacka – accordeon

2017-11-19 16:00 2017-11-19
x
Babblarna – Första Musikalen!
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Klockan 11.00Äntligen har barnens favoriter blivit en föreställning!

En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många många, många fler.

En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Klonk: Diana Ellman / Sara Englund
Babblarkille: Magnus Sjögren / Gustav Karlberg
Babbartjej: Sara Scott / Fatima Edell
Manus, regi och produktion: My Blomqvist Olsberg, Mys Artisteri AB
Illustrationer: Ola Schubert
Musik och text: Johan Rask, Hasse Sjölander & Anneli Tisell
Skapare av Babblarnas värld och kreativt nav: Anneli Tisell & Hatten 

Rekommenderad ålder: 2-5 år (mindre och äldre barn är självklart välkomna!)

Alla barn och vuxna behöver ha en biljett. Spädbarn går in gratis men inga barnvagnar kan tas med in i salen tyvärr.

Konserten är en del av konceptet Familjelördag på Kulturkvarteret. Mer info om dagen kommer!


Arr: Unga Musik i Syd

2017-11-25 11:00 2017-11-25
x
Babblarna – Första Musikalen!
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Klockan 14.00

Äntligen har barnens favoriter blivit en föreställning!

En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många många, många fler.

En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Klonk: Diana Ellman / Sara Englund
Babblarkille: Magnus Sjögren / Gustav Karlberg
Babbartjej: Sara Scott / Fatima Edell
Manus, regi och produktion: My Blomqvist Olsberg, Mys Artisteri AB
Illustrationer: Ola Schubert
Musik och text: Johan Rask, Hasse Sjölander & Anneli Tisell
Skapare av Babblarnas värld och kreativt nav: Anneli Tisell & Hatten 

Ålder: 2-5 år (mindre och äldre barn är självklart välkomna!)
Alla barn och vuxna behöver ha en biljett. Spädbarn går in gratis men inga barnvagnar kan tas med in i salen tyvärr.

Konserten är en del av konceptet Familjelördag på Kulturkvarteret. Mer info om dagen kommer!


Arr: Unga Musik i Syd
2017-11-25 14:00 2017-11-25
x
Jazzcafé: Mathias Landaeus trio
Jazzcafé
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Juljazz!

Med omisskännlig klurighet och kompromisslöst sväng tar sig Mathias Landæus Trio an några av de mest kända svenska jullåtarna på sitt eget vis. Det är både vackert och röjigt, precis som julen brukar vara. Trion består av Mathias själv på piano, Johnny Åman som spelar bas och Cornelia Nilsson som spelar trummor. Det är personligt och välspelat och att musikerna tycker om att spela tillsammans framgår med all önskvärd tydlighet. 
  

Jazzcaféerna på Kulturkvarteret i Kristianstad fortsätter under hösten 2017 att presentera jazz i olika format. Vår ambition är att ha ett omväxlande program där publiken både ska kunna känna igen sig men också uppleva nya klanger. Vi varvar nya grupper med etablerade namn från den svenska jazzeliten. Till musiken kan du avnjuta välsmakande mat och dryck från Kulturkvarterets Café & Bistro. Väl mött på Jazzcafé i höst! 

2017-12-07 19:00 2017-12-07
x

Handla mer
Gå vidare