Alla obligatoriska evenemang måste väljas.

Stjärnserien 20 % rabatt - 4 konserter

Välj en konsert och en biljettyp i taget. Därefter väljer du plats. Efter att alla fyra steg är genomförda dras rabatten på 20% från priset på dina biljetter. För att köpa fler biljetter till konserterna upprepa proceduren på nytt.
Antal val: 
0
Val kvar: 
4

Evenemang   Datum  
HSO och Hans Pålsson
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Pålsson firar 50!

Hans Pålsson debuterade som solist för 50 år sedan i denna Mozartkonsert med just Helsingborgs Symfoniorkester!

Hans Pålsson, pianisten, är en av Sveriges mest kända och uppskattade konsertpianister med en lång rad framgångar både i Sverige och internationellt. Han har spelat som solist tillsammans med dirigenter som Rafael Frübeck de Burgos, Evgenij Svetlanov, Sixten Ehrling, Esa-Pekka Salonen, Okko Kamu, Neeme Järvi, Jukka-Pekka Saraste, Mario Venzago, Paavo Berglund m.fl.  Han har en stor bredd i sin repertoar från Bach till nutid med stor vikt lagd vid klassicismen, bland annat samtliga sonater och pianokonserter av Mozart och Beethoven.  Vintern 2010 spelade Hans Pålsson Beethovens samtliga 32 pianosonater vid 8 utsålda konserter i Stockholms Konserthus under två och en halv vecka.


I TV-serien ”I döda mästares sällskap” där han spelade och berättade om tonsättare och deras verk nådde han ut till en stor del av svenska folket. I dessa 30 TV-program visade han även sitt stora kunnande som pedagog och trollband tittare och lyssnare i alla åldrar. 

Helsingborgs Symfoniorkester (HSO) är en av Sveriges äldsta symfoniorkestrar och grundades redan 1912.

I denna konsert får vi höra:
Felix Mendelssohn: Harmoniemusik op. 24
W. A. Mozart: Pianokonsert nr 25
Ludvig van Beethoven: Symfoni nr 8

Dirigent: Sascha Götzel
Solist: Hans Pålsson, piano
Helsingborgs Symfoniorkester 

 

Arr: Musik i Syd och Kultur & fritid

2017-04-28 19:00 2017-04-28
x
Jazzcafé: 100 år med Ella - Hannah och Ewan Svensson
Lilla salen, Kulturkvarteret
Jazzcafé

Hannah & Ewan Svensson gör en unik hyllning till två av sina stora förebilder – sångerskan Ella Fitzgerald och gitarristen Joe Pass. Hannah är en av Sveriges mest uppskattade jazzsångerskor och Ewan har sedan länge tillhört eliten av våra jazzgitarrister. Tillsammans kallar de sig Two Generations och vi utlovar en konsert full av spontanitet, humor och allvar, improvisation och - sist men inte minst - sväng!

http://www.hannahsvensson.com/

Arr: Musik i Syd, Kultur & fritid
Samarr: Blue Bird Jazzclub

2017-05-04 19:00 2017-05-04
x
Cale Tyson
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Om Hank Williams levt idag hade han älskat Cale Tyson och det är ganska uppenbart att Cale älskar just Hank Williams.

 "Old school, sad-bastard outlaw country for a new generation of excited country fans." - ROLLING STONE

Rolling Stone Magazine fångar Cale Tyson i en enda kärnfull mening och hans musik beskrivs allra bäst som outlaw-country. Med en smula nostalgi och melankoli samt ett öra för svunna melodier för han arvet vidare efter legendariska låtskrivare som Gram Parsons, Guy Clark och Willie Nelson för att nämna några få. Det är vackert och det är 100 % country. Många inom americana-genren blandar country med rock men det gör inte Cale Tyson. Han är äkta country. 

Cale Tyson, en av genrens mest hajpade unga musiker, kommer till Kulturkvarteret med fullt band och framför oss har vi en countrykväll av sällan skådat slag. Ni som såg den utsålda konserten med Sam Outlaw bör definitivt kolla in Cale Tyson!

“The music is fabulous, a kind of traditional country with a 21st century twist…just wonderful” - BOB HARRIS BBC RADIO 2

Arr: Musik i Syd, Kultur & fritid och Kompakt Disk

2017-05-07 19:00 2017-05-07
x
C4 – Danslinjens examensföreställning
Stora Salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

De sista danseleverna på Christian 4:s Gymnasium presenterar sin slutproduktion. Föreställningen bjuder på hiphop, modernt och elevernas egenkomponerade solon.

Arr: C4 skolan, Musik i Syd och Kultur & Fritid

2017-05-12 18:30 2017-05-12
x
Christianstad Motettkör
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Vårnatt med kärlekstoner

I detta konsertprogram möts Christianstads Motettkör och pianisten Jesper Olsson och presenterar musik skriven för piano och blandad kör. Tema? Vår och vackra kärlekstoner! Dirigenten Lena Ekman Frisk har gjort ett urval av läckra bitar med virtuosa pianokomp som inspirerar körsångare och publik till starka vårkänslor. Det blir bland annat Wilhelm Stenhammars Vårnatt, Sven-Eric Johanssons Fancies och Lars Edlunds folkvisor. Det blir allt från Hallbergs jazziga pianokonst till dikt av Henriksson och romantisk Sjöberg-lyrik. Till final en tablå med kärleksgnabb av bland annat nationalskalden Taube och den kanadensiske pianisten Donald Patriquin.

Christianstads motettkör har spridit glädje och musik i över 150 år och bidragit till musiktraditionen i Kristianstad med omnejd. Under ledning av dirigenten Lena Ekman Frisk har kören utvecklats och repertoaren har breddats allt mer. Idag består kören av cirka 40 medlemmar och kören stoltserar både med silver- och guldmedaljer från internationella körfestivaler!

Arr: Musik i Syd och Kultur & fritid 

2017-05-13 16:00 2017-05-13
x
Sophie Zelmani
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Med enkla medel har hon hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden – där varje andetag kan kännas som ett smärre jordskalv. My Song är titeln på senaste albumet. hennes 12:e sedan debuten i mitten av 90-talet.

I samband med albumsläppet tar Sophie med sig sitt band ut på en Sverigeturné, där Kulturkvarteret är en av platserna.

 MEDVERKANDE
Sophie Zelmani – sång & gitarr
Lars Halapi – gitarr & klaviatur
Peter Korhonen – trummor
Thomas Axelsson – bas

 LÄNGD 90 min + paus
2017-09-29 20:00 2017-09-29
x
Stefan & Kim - Så mycket mer!
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Stefan & Kim är något utöver det vanliga, de är två färgstarka virtuoser med utstrålning, musikalisk genialitet och med en humor som slår det mesta! De bjuder på en blandning av tonsäker sång och perfekt framförd musik, kryddad med en stor dos humor. Detta är helt enkelt en supermusikalisk föreställning med Sveriges kanske mest okända världsartister!

I denna show bjuds publiken på smäktande klassisk musik, skir romantik, rivig rock och välkända superhits i ett musikaliskt fyrverkeri. Stefans otroliga röst låter starkt och oefterhärmligt vacker och Kims piano- och fiolspel är en mix av klassiskt, vackert, fult, snabbt och långsamt.

I Sverige känner vi igen duon från bland annat Diggiloo-turnén men artisteriet har fört dem ut i världen. De har spelat för kungliga hov i Europa, de har uppträtt vid på OS i Lillehammer och Ryder Cup. De har deltagit i nationaldagsfirandet i Central Park i New York och spelat för oljemiljonärer i Kuala Lumpur. Stefan Arvidsson & Kim Strandberg träffades när de båda studerade på Musikhögskolan i Malmö. 1984 genomförde de sin första gemensamma konsert och har sedan dess varit en duo som arbetat tillsammans världen över.

Från 13 år

Arr: Musik i Syd & Kultur & fritid 

2017-10-06 19:30 2017-10-06
x
Spring, Uje, spring
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Spring, Uje, spring

Välkommen till en självbiografisk popmusikföreställning av och med Uje Brandelius. Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna.

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan ”Spring, Uje, spring” efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo å. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.

Spring, Uje spring har tidigare spelats på Stockholms Improvisationsteater och Södra Teatern i Stockholm under höst/vår 2016/17 för fullsatta hus. Föreställningen turnerar nu landet runt.

DN 5/5
"Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius soloshow är en fantastiskt rolig och gripande föreställning. Den borde filmas och sändas i tv på julafton varje år.”

Dagens Industri
”Det bästa man kan se på en svensk scen det här året”

Aftonbladet
”Brandelius har elegant parerat det allra mest privata.”

”Uje Brandelius, ditt jävla geni! (...) Plötsligt, i en liten källare på Sigtunagatan till bredden fylld med kärlek, så bara brast det för mig. Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (...) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.” – Henrik Schyffert

Text & musik: Uje Brandelius
Piano: Iiris Viljanen
Bas: Clas Lassbo
Trummor: Fredrik Myhr
Regi: Per Wernolf
Scenografi: Marika Åkerblom
Foto: Åse Bengtsson Helin
Producent: FIFTI 

Arrangör: Musik i Syd, Kultur & fritid

2017-11-14 19:00 2017-11-14
x

Handla mer
Gå vidare