Christianstad Motettkör

Christianstad Motettkör

Lördag 13 maj 2017 16:00
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Vårnatt med kärlekstoner

I detta konsertprogram möts Christianstads Motettkör och pianisten Jesper Olsson och presenterar musik skriven för piano och blandad kör. Tema? Vår och vackra kärlekstoner! Dirigenten Lena Ekman Frisk har gjort ett urval av läckra bitar med virtuosa pianokomp som inspirerar körsångare och publik till starka vårkänslor. Det blir bland annat Wilhelm Stenhammars Vårnatt, Sven-Eric Johanssons Fancies och Lars Edlunds folkvisor. Det blir allt från Hallbergs jazziga pianokonst till dikt av Henriksson och romantisk Sjöberg-lyrik. Till final en tablå med kärleksgnabb av bland annat nationalskalden Taube och den kanadensiske pianisten Donald Patriquin.

Christianstads motettkör har spridit glädje och musik i över 150 år och bidragit till musiktraditionen i Kristianstad med omnejd. Under ledning av dirigenten Lena Ekman Frisk har kören utvecklats och repertoaren har breddats allt mer. Idag består kören av cirka 40 medlemmar och kören stoltserar både med silver- och guldmedaljer från internationella körfestivaler!

Arr: Musik i Syd och Kultur & fritid 


 •  
  Pris: 150 kr exkl. serviceavgift per biljett

  Observera att du nu bokar en plats avsedd för rullstolar. Om du inte har en rullstol men ändå har behov av denna plats vänligen ring till Turistbyrån på 044-13 53 35 för bokning av din biljett.

  Pris: 150 kr exkl. serviceavgift per biljett

  Observera att du nu bokar en plats avsedd för Ledsagare. Om du inte är en ledsagare men ändå behov av denna plats vänligen ring till Turistbyrån på 044-13 53 35 för bokning av din biljett.

  Pris: 150 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   
  Sektion

Parkett
Handla mer
Gå vidare