Parker Millsap (US) & Colter Wall (CAN)

Parker Millsap (US) & Colter Wall (CAN)

Torsdag 31 augusti 2017 19:00
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Parker Millsap (US)

Parker Millsaps sound är både raspigt, kraftfullt och skört på en och samma gång. 23-åringen från Oklahoma har gjort sig ett namn genom sina fängslande och själfulla liveframträdande och genom texterna målar han upp levande berättelser. Sir Elton Johns ord om ynglingen lovar minst sagt gott inför denna spelning
“Last night in Atlanta I saw one of the best concerts I have ever seen...It restored my faith in music.”

2016 var året då Parker Millsap klev fram i rampljuset och bland annat släppte det hyllade albumet ’The very last day’, gjorde tv-debut hos Conan O’Brien och hade en Austin City Limits-spelning. Tidningen Rolling Stone utnämnde honom också till en ung lovande artist en måste hålla kolla på! 

Parker Millsap växte upp i ett litet samhälle i Oklahoma och barndomen präglades av familjens frekventa besök i den lokala Pingstkyrkan. Inte sällan väver Parker Millsap in sina upplevelser och erfarenheter från uppväxten in i sin musik och även om han inte räknar sig själv som religiös, så har erfarenheten påverkat hur han tar sig an sitt låtskrivande. Musiken blir en blandning av rock, country och blues och färgas av barndomens ’hallelujah-predikningar’. Släng in en hint gospel, ett eget artistiskt uttryck, en kraftfull röst och du närmar dig Parker Millsaps helt egna och unika sound.

Lyssna på låten ’Heaven sent’ från senaste albumet som berättar om pastorssonen som förälskar sig i en annan kille och om hans ogillande pappa. En sång om två personers olika perspektiv som formats i en religiös tradition. Det är bitterljuvt, vackert, rått och hjärtskärande på en och samma gång och ramas in av Millsaps raspigt uttrycksfulla röst.

Vill du veta mer Om Parker Millsap så kolla in hans hemsida som du hittar här: http://www.parkermillsap.com/

Colter Wall (CAN)

Trots Colter Walls ringa ålder förmedlar hans röst en livstid av erfarenhet. Hans röst är mörk och kraftig och soundet kanske bäst beskrivs som traditionell berättande country. Denna 21-åring från Saskatchewan har redan hunnit blivit omnämnd av tidningen Rolling Stone och har blivit utsedd som sin generations bäste singer/songwriter av Steve Earle. Tidigare i år blev filmen Hell or High Water Oscarsnominerad där Colter Walls musik hörs på soundtracket. Med miljontals spelningar på Spotify och ett flitigt turnerande visar han att hans plats är bland de stora americana-artisterna. 


Arr: Kompakt Disk, Musik i Syd, Kultur & Fritid

  •  
    Pris: 295 kr exkl. serviceavgift per biljett
     
     
    Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare