Från andra sidan havet

Från andra sidan havet

Onsdag 27 september 2017 19:00
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Cecilia Frode möter renässansmusiker i en ny uppsättning. Teater och musik om gränslösa möten i tid och rum.


Föreställningen Från andra sidan havet är en oförutsägbar reflexion över vår samtid och erbjuder åskådaren en förflyttning i tanken, tiden och rummet. Ensemblen vill visa på den gemensamma delaktigheten i historiska processer, där alla påverkar och bidrar med handling såväl som med icke- handling oavsett tro eller politisk åsikt. Publiken ges utrymme att flytta sitt fokus, för att fundera över sin egen plats i de skeenden som pågår.

Cecilia Frode och Daniel Stighäll har tillsammans åstadkommit en föreställning där en berättare, åtta musiker och två sångare speglar samtiden och väver ihop dåtiden med nuet. Cecilia Frode skapar en väv av ord och skeende, där vi som publik möter både det vackra och det fula, det bekväma och det obekväma. Via trombonisten Daniel Stighäll, två röster och musikerna på sina renässansinstrument knyter Cecilias ledsagande berättare ihop historia och nutid i sceneriet, vilket gör att både tanke och handling växer och gränser tänjs.

Medverkande:
Cecilia Frode: Berättare, text, manus, regi och konstnärligt ansvarig Daniel Stighäll: Trombon, dragtrumpet och konstnärligt ansvarig
Anna Maria Friman Henriksen: Röst
John Potter: Röst
Lene Langballe: Sinka, blockflöjter

Ensemble Mare Balticum
Ute Goedecke: Blockflöjter, röst
Tommy Johansson: Luta
Dario Losciale: Viol
Per Mattsson: Violiner
Fredrik Persson: Dulcianer
Stefan Wikström: Trombon och dragtrumpet

Föreställningen är en produktion från Musik i Syd, med Jesper Hamilton som producent och konstnärligt ansvarig.

Arr: Musik i Syd, Kultur & Fritid


 •  
  Pris: 275 kr exkl. serviceavgift per biljett

  Observera att du nu bokar en plats avsedd för rullstolar. Om du inte har en rullstol men ändå har behov av denna plats vänligen ring till Turistbyrån på 044-13 53 35 för bokning av din biljett.

  Pris: 275 kr exkl. serviceavgift per biljett

  Observera att du nu bokar en plats avsedd för Ledsagare. Om du inte är en ledsagare men ändå behov av denna plats vänligen ring till Turistbyrån på 044-13 53 35 för bokning av din biljett.

  Pris: 275 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   
  Sektion

Parkett
Handla mer
Gå vidare