Maxida Märak

Maxida Märak

Lördag 09 september 2017 20:00
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Det finns många lager av Maxida Märak; artist, musikproducent, skådespelare och människorättsaktivist. Endast 27 år gammal har hon redan en mångfacetterad bakgrund där hon bland annat skrivit musik och medverkat i Dramaten-föreställningen Den e vi, Martina Haags film Glada hälsningar från Missångerträsk och som en av huvudrollsinnehavarna SVT-serien Midnattssol (skaparna bakom Bron).
Förra sommaren fick svenska folket lära känna hennes historia i Sommar i P1 och i februari i år ledde hon Grammisgalan tillsammans med Magnus Carlsson.

Hösten 2016 släpptes debut EP:n “1”. Första singeln ”Äter upp dig” är rå och svettig och som gjord för dansgolvet. I ”Möts vid rondellen” tar Maxida Märak med lyssnaren till baksidan av glesbygden, småstäderna, byn och alla de glömda platserna. Till platser där okunskap inte är komiskt när det kommer till kritan, den är snarare livsfarlig. 

Den förenande tråden genom allt hon har tagit för sig är stoltheten över det samiska ursprunget. I hennes musikskapande blandar Maxida Märak elektroniskt med jojk och rap, där hon integrerar Sápmis och Sveriges popkulturer på ett unikt sätt.

Maxida är aktuell med den nya singeln Dansa hur jag vill från nya Ep:n ”5” samt som en av deltagarna i SVT:s populära program Jills veranda som drar igång i november.

Konserten är en del av årets Bokfestival.

Arr: Musik i Syd, Kultur & fritid

 •  
  Pris: 275 kr exkl. serviceavgift per biljett
  Ungdom upp till 20 år. Giltig legitimation ska kunna uppvisas i entrén.
  Pris: 170 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   
  Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare