Martin Hederos & Jesper Waldersten

Martin Hederos & Jesper Waldersten

Onsdag 11 oktober 2017 19:00
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Martin Hederos, pianisten bakom Soundtracks of Our Lives och Tonbruket, är aktuell med sin första soloplatta ”Pianosolos” som han kallar sin ”dagboksskiva”, kurerad av Sofia Karlsson. Med den nya plattan i bagaget ger han sig ut på turné tillsammans med illustratören och satirikern Jesper Waldersten. 

På scenen visualiseras Hederos musik när Waldersten illustrerar live i takt med musiken. Bilderna och musiken växer fram i samklang med varandra och upplevs här och nu. Illustrationerna är momentana och sparas inte efteråt.

Martin om Jesper:
- Jesper är en sån jäkla kraft, han har funnits vid min sida som vän och vi har länge varit sugna på att göra något ihop. Han har ett mörker och humor i en blandning som passar med musiken. Det var inga superglada dagar i mitt liv när skivan kom till och Jesper fångar komplexiteten som finns där i vardagen, i relationer.

Jesper om Martin:
- Martin är ett urdjur. Hans elektriska spelsätt, kröken på nacken, svetten som glider likt jazz över tangenterna och nerven som löper genom hela hans ryggrad passar mig perfekt. Jag tror att Martin har en extra kota i nacken, ett redigt märgben, och det är därifrån han hämtar all sin klang. Det kommer bli mörkt. Det kommer bli ljuvligt.

Arr: Musik i Syd och Kultur & fritid


  •  
    Pris: 275 kr exkl. serviceavgift per biljett
     
     
    Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare