Den musicerande hjärnan

Den musicerande hjärnan

Tisdag 17 oktober 2017 19:00
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Den musicerande hjärnan 
– en konsert och Forskare berättar-föreläsning med Fredrik Ullén
 
Hur hanterar vår hjärna musik och vad är det egentligen som händer när vi upplever kreativitet och flow? Upplev en konsert och föreläsning med Fredrik Ullén – en av Sveriges mest framstående hjärnforskare och konsertpianister. Som forskare har han fått stort internationellt genomslag och som solist framträtt vid många ledande festivaler och konserthus.

Fredrik Ullén är professor i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet i Stockholm. Hans forskning fokuserar på expertis och kreativitet, alltså de hjärnmekanismer som gör att vi kan prestera på hög nivå inom ett visst område efter många år av träning. Ett särskilt fokus ligger på musik och musiker som modell för expertis. En forskningslinje rör också samband mellan psykologiskt flow, motivation, kreativitet och välbefinnande. Vid sidan av sin verksamhet som forskare är Fredrik internationellt aktiv som konsertpianist. Han har framträtt som solist vid många ledande festivaler och konserthus i Europa och USA. Fredrik samarbetar också sedan länge med det ledande klassiska skivbolaget BIS Records, och är representerad på drygt 20 CD-skivor, som vunnit många utmärkelser i internationell press. Han är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien sedan 2007.

Forskare berättar är en föreläsningsserie som drivs av UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum och som presenterar den mest tongivande forskningen som bedrivs inom musik och annan kultur för barn och unga i Sverige i dag.


 •  
  Pris: 180 kr exkl. serviceavgift per biljett

  Observera att du nu bokar en plats avsedd för rullstolar. Om du inte har en rullstol men ändå har behov av denna plats vänligen ring till Turistbyrån på 044-13 53 35 för bokning av din biljett.

  Pris: 180 kr exkl. serviceavgift per biljett

  Observera att du nu bokar en plats avsedd för Ledsagare. Om du inte är en ledsagare men ändå behov av denna plats vänligen ring till Turistbyrån på 044-13 53 35 för bokning av din biljett.

  Pris: 180 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   
  Sektion

Parkett
Handla mer
Gå vidare