Helt klassiskt! MalleusIncus

Helt klassiskt! MalleusIncus

Tisdag 03 oktober 2017 19:00
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Helt klassiskt!
Här låter vi den klassiska musiken möta sin publik på ett nytt sätt. Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Helt klassiskt! vill erbjuda fantastisk kammarmusik på den lilla scenen och ge utrymme för att upptäcka något nytt.

Slagverkarna Johan Bridger och Patrick Raab bildar tillsammans duon MalleusIncus, som sedan 1996 framgångsrikt konserterat i såväl Europa och USA som i Japan. Duon vann den ansedda tävlingen International Marimba Duo Competition i Belgien 2004 och deras breda repertoar innefattar både nyare originalkompositioner för slagverk och transkriberade verk, så som Bachs Goldbergvariationer. MalleusIncus utforskar genom sitt musicerande möjligheterna hos de många olika slagverksinstrument som används, med en särskild förkärlek till vibrafon och marimba.
 
Johan Bridger har gjort ett stort antal uppskattade och kritikerrosade soloframträdanden och spelat med ett flertal svenska och utländska orkestrar. Han har uppträtt på scener som Mariinskijteatern och Carnegie Hall och samarbetet med artister som Per Tengstrand, Hugo Ticciati och Håkan Hardenberger. Utöver det egna konserterandet undervisar Johan vid flera skolor, bland annat Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och Musikhögskolan i Malmö.
 
Patrick Raab är soloslagverkare på Kungliga Operan i Köpenhamn och pukist i Concerto Copenhagen. Han har framträtt ett flertal gånger i tv och radio och är en eftertraktad musiker i de skandinaviska orkestrarna, både som slagverkare och pukist.
 
PROGRAM Bach – Goldbergvariationer, Viñao och Piazzolla – Argentina Tango Groove 


 •  
  Pris: 150 kr exkl. serviceavgift per biljett
  Ungdom upp till 20 år. Giltig legitimation ska kunna uppvisas i entrén.
  Pris: 75 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   
  Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare