Helt Klassiskt! Barockens kvinnor

Helt Klassiskt! Barockens kvinnor

Tisdag 28 november 2017 19:00
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Helt klassiskt!
Här låter vi den klassiska musiken möta sin publik på ett nytt sätt. Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Helt klassiskt! vill erbjuda fantastisk kammarmusik på den lilla scenen och ge utrymme för att upptäcka något nytt.

Giovannikvartetten – ett möte med barockens kvinnor 
Giovannikvartetten och Daniel Carlsson ger för en stund plats på scenen för några av musikhistoriens glömda tonsättare. I fem musikaliska och berättande porträtt får publiken möta några av dessa kvinnor som under sin livstid var erkända musiker och kompositörer, men som på något vis inte passat in i historieböckerna. Giovannikvartetten skänker nytt liv åt deras ljuvliga sånger och sprudlande instrumentalmusik. 

Giovannikvartetten är en väletablerad barockensemble som de senaste 10 åren gjort ett stort antal konserter runt om i landet. De har sin hemvist i Malmö där alla medlemmar studerat på Musikhögskolan. Deras framträdanden har av pressen beskrivits med ord som ”spelglädje”, ”stilsäkert” och ”härligt samspel”. I denna föreställning är de dessutom förstärkta av Daniel Carlsson, en av Sveriges absolut främsta countertenorer. Daniel har gjort bejublade framträdanden på bland annat Drottningholmsoperan, Folkoperan och Göteborgsoperan. Han har även sjungit på barockfestivaler runt om i Europa. 

Medverkande:
Giovannikvartetten och Daniel Carlsson - countertenor
Regi: Anna Arwidson
Kostym: Karin L. Oscarsson
Musik av: Barbara Strozzi, Francesca Caccini, Isabella Leonarda, Elisabeth Jacquet de La Guerre, Antonia Bembo m.fl. 
Giovannikvartetten består av: Sofia Nelson – Blockflöjt
Karin Samuelsson – Barockfiol Anna Thorstensson – Barockcello Marcus Mohlin - Cembalo 

Föreställningen stöttas av Kulturrådet, Sten K Johnsons stiftelse, Helge Ax:son Johnsons stiftelse, Längmanska kulturfonden, Crafoordska stiftelsen, Byggnads och Musik i Syd. 


 •  
  Pris: 150 kr exkl. serviceavgift per biljett
  Ungdom upp till 20 år. Giltig legitimation ska kunna uppvisas i entrén.
  Pris: 75 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   
  Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare