Mat är kultur: Surtantens syrade

Mat är kultur: Surtantens syrade

Tisdag 31 oktober 2017 18:00
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Jenny Neikell driver företaget Surtantens syrade som tillverkar ekologiska, mjölksyrade grönsaker och håller föreläsningar och kurser i fermentering. Jennys flerfaldigt prisbelönta bok Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier är utgiven på Norstedts förlag. Den innehåller spännande recept där man använder levande, hälsosamma mikroorganismer för att ”tillaga” olika råvaror och skapa fantastiska, unika smakupplevelser. 

Under denna föreläsning berättar Jenny om de fascinerande mikroorganismerna och allt gott de gör för oss människor, framförallt på tallriken, men även i kroppen. Vi får också en inblick i fermenteringens historia och kulturella betydelse för människan. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under denna föreläsning får du möjlighet att ställa frågor och ta del av hennes kunskap. Välkommen till en spännande värld av smaker, dofter och mikroorganismer!


  •  
    Pris: 150 kr exkl. serviceavgift per biljett
     
     
    Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare