Elisabeth Melander - JazzAppear

Elisabeth Melander - JazzAppear

Lördag 17 mars 2018 19:00
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Musik över tider och gränser med en öppen och nyfiken approach, som ges en ny form och färg i samspelet mellan drivna musiker. En grupp som levererar nytänk i sofistikerade och spännande arrangemang. Egna kompositioner varvade med mer kända låtar.

En av Sveriges främsta jazzröster är tillbaka på scenen i en länge efterfrågad comeback; nu tillsammans med flera av landets mest meriterade  jazzmusiker. Vi möter en komplett grupp där just rösten är ett viktigt instrument. Elisabeths själfullhet, varma uttryck och känsla tillsammans med en unik improvisationskonst präglar gruppen JazzAppear ... där spontanitet, samspel och glädje samsas.

Elisabeth Melander har en lång karriär bakom sig och genom åren har hon stått på de flesta av landets stora jazzscener - från välkända mindre grupper till storband. Raden av samarbeten är lång.

Redan för 30 år sedan startade hon upp den första svenska utbildningen i moderna genrer på Musikhögskolan i Malmö, där flera av dagens aktuella jazzsångerskor är fostrade.

Elisabeth brinner för jazzen och har genom åren, som lektor i sång på Muskhögskolan i Malmö, gett sitt fokus till att fortsätta utbilda kommande generationers sångare.

Under senaste året har hon även introducerat sångutbildning i jazz vid akademierna i Hanoi och Saigon.

”- Rösten är mitt instrument och som sångare har jag alltid varit öppen för att ge mig på olika genrer och stilar. I JazzAppear utmanar jag mig själv på olika sätt som återspeglar min sång och mitt uttryck, därför föll titeln naturligt också för konsertens tema ... ...Reflections Of A Voice ... som också är titeln på mitt senaste album.” 


  •  
    Pris: 225 kr exkl. serviceavgift per biljett
     
     
    Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare