Doc Lounge Pop up: The Grown-ups

Doc Lounge Pop up: The Grown-ups

Tisdag 10 April 2018 18:45
Lilla salen
Stjärnserien, Kulturkvarteret

Vem du älskar och vart du jobbar är saker som många vuxna tar för givet att bestämma över själva i sina liv. Men tänk om du inte fick chansen för att alla andra såg dig som ett barn?

 

I nästan fyrtio år har en grupp vänner varit klasskompisar. En del av dem har överlevt sina föräldrar och de är fullt medvetna om att de gått på skolan längre än lärarna. De är jäkligt trötta på att vara studenter - de är vuxna individer som vill bli behandlade som vuxna individer. De har alltid trott att när deras föräldrar dör kommer de att kunna göra allt de inte varit tillåtna som att bo själva, köra bil, ha sex, gifta sig, bli föräldrar, ha ett riktigt jobb... men saker och ting kommer aldrig att förändras i deras liv och frustrationen växer. De har Downs Syndrom och måste leva som om de fortfarande var tio år, trots att de snart fyller femtio!

Regissören Maite Alberdi skildrar dessa vuxnas mikrokosmos genom en intim observation, fritt från kommentarer. Filmen är tänkvärd, känslosam, öppen och vacker. En feelgood-dokumentär som får en att ifrågasätta, vem är det egentligen som har mest att lära utav vem?

Regissör: Maite Alberdi
Chile/Frankrike/Nederländerna
Filmlängd: 82 min
Textning: Svenska 


  •  
    Pris: 65 kr exkl. serviceavgift per biljett
     
     
    Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare