Alla obligatoriska evenemang måste väljas.

Stjärnserien 10 % rabatt - 2 konserter

Välj en konsert och en biljettyp i taget. Därefter väljer du plats. Efter att de två stegen är genomförda dras rabatten på 10% från priset på dina biljetter. För att köpa fler biljetter till konserterna upprepa proceduren på nytt.
Antal val: 
0
Val kvar: 
2

Evenemang   Datum  
Doc Lounge Pop Up: Leslie Brinner
Lilla salen, Kulturkvarteret 
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Kristianstad Filmstudio

”Det här är mitt största och kanske viktigaste filmprojekt någonsin. Det är en hisnande berättelse om en mycket begåvad artist och en komplex och karismatisk person”,
Stefan Berg, regissör

Leslie Tay står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp på Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen är tillgången till känslor något han behöver i sitt skapande. Med ett material som spänner över 15 år följer vi Leslie på väg mot genombrottet som artist och målet att bli älskad för sin musik. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft.

Stefan Berg fångar det känsliga och sårbara hos Leslie, och hur det spelar in i hans kreativa process och utveckling som man och människa. Leslie Brinner behandlar frågor om mansrollen på ett genuint sätt som både gör det lätt för publiken att knyta an och öppna upp för samtal.

I filmen medverkar bland andra musiker som Silvana Imam och Cherrie.

Regi och foto: Stefan Berg
Producenter: Elie Kellermann, Elin Kamlert, Stefan Berg
Producerad av: Masters of Reality i samproduktion med Svt Film i Skåne

Filmen Leslie Brinner hade premiär på svenska biografer 9 november 2018. 

LÄNGD

80 min

SPRÅK

Svenska


VAD ÄR DOC LOUNGE POP UP?

Dokumentärfilm i världsklass med extra allt!

Sedan 2006 har Doc Lounge samlat och engagerat människor kring inspirerande dokumentärfilms-evenemang där filmvisningar kryddas med allt från regissörsbesök och samtal med experter, till konserter och konstinstallationer. Doc Lounge startade i Malmö och har nu expanderat till ett visningsnätverk med 19 officiella Doc Lounge-klubbar med kontinuerlig verksamhet. Med Doc Lounge Pop Up får fler visningsarrangörer (bibliotek, kulturhus och biografer) möjlighet att göra egna, tillfälliga Doc Lounge-evenemang genom att välja film från en unik selektion av dokumentärfilm som premiärvisats på Doc Lounge. 

2019-02-19 19:00 2019-02-19
x
Bror Gunnar Jansson
Lilla salen, Kulturkvarteret 
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid

Det händer mycket för Bror Gunnar Jansson under 2019. Senare i år kommer nya albumet "They Found My Body In A Bag", och den 25 januari släpps första singeln "Stay Out All Night Long". 1 februari medverkar han i SVTs På Spåret och under vintern och våren ger han sig ut på en omfattande turné i Sverige, Danmark, Kanada, USA, Tyskland och Nederländerna. I Sverige kommer han turnera som trio, tillsammans med en basist och en trummis. 

True crime i musikform. Det kan en kalla Bror Gunnar Janssons fjärde album "They Found My Body In A Bag" som centrerar sig kring ett antal olika mordfall med svensk koppling. På så sätt skiljer det sig från hans tidigare album, på vilka han främst gjort låtar utifrån påhittade historier och karaktärer placerade i ett parallellt universum. Även musikaliskt har den nya skivan till viss del ett nytt sound, då han tagit ett steg längre in i grunge och rock’n’roll-doftande mark medan han hållit kvar andra foten i blues och folk-myllan.

”Dags att bluesdoldisen kliver in i rampljuset” – Gaffa
”Ett 10-talets bluesfenomen” – P1 Kultur 
www.brorgunnar.com

2019-02-22 20:30 2019-02-22
x
Dra dit pepparn växer
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/UNGA Musik i Syd och Kultur & Fritid

Jubileumskonsert med Ensemble Mare Balticum

I denna familjeföreställning berättar Ensemble Mare Balticum om tre upptäcktsresanden som alla ville dit pepparn växer, till Indien. Bara en kom fram. Eftersom priset på kryddor i Europa hade stigit for Vasco da Gama, Ferdinand Magellan och Christofer Columbus ut på haven för att söka sjövägen till Indien och därmed undvika rövare och tullar till lands.

Med kartor och musik från tiden reser publiken och Ensemble Mare Balticum över de farofyllda haven. Vem kom fram...?

Manus och regi: Helena Röhr

Konserten är en del av Familjelördag på KulturkvarteretUnder dagen händer det spännande saker i huset. Det blir bland annat sagostund, pyssel och gofika!

REKOMMENDERAD ÅLDER

Från 6 år

MEDVERKANDE

Ute Goedecke – blockflöjter, sång och skalmeja
Tommy Johansson – renässansgitarr
Dario Losciale – viola da gamba
Per Mattsson – fiddla
Fredrik Persson – dulcian och skalmeja
Stefan Wikström – barocktrombon

2019-02-23 14:00 2019-02-23
x
Ellen Sundberg tolkar Kjell Höglund
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Syjärnserien/Musik i Syd, Kultur & Fritid, Kompakt Disk

För några år sedan var Ellen Sundberg med på en Kjell Höglund- hyllning i samband med Storsjöyran. Inspirerad av detta gjorde Ellen en djupdykning i Höglunds produktion och hittade en fantastisk låtskatt. Texter som är filosofiska, politiska och djupt allmänmänskliga.
Poetiska och samtidigt raka och självklara. Många av dem skrivna för 30-40 år sedan men förbluffande aktuella än idag.

Många har längtat efter att höra Ellen sjunga på svenska och nu har hon spelat in ett helt album med Kjell Höglunds sånger. Och trots alla olikheter mellan Kjell och Ellen, i ålder, kön och säkert mycket
annat, lyckas hon på ett helt obesvärat och naturligt sätt göra sångerna till sina.

Ellen backas av bandet Northern Indians som chockade Kristianstadspubliken för ett par år sedan med en av de roligaste spelningar vi haft på Kulturkvarteret. Har man sett dem så förstår man precis och om man inte sett Northern Indians så är det dags nu.

2019-02-27 20:30 2019-02-27
x
Karneval med Musica Vitae
Stora salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd & Kultur och fritid i samarbete med Teaterföreningen

”Med en självklar scenisk närvaro och en övertygande mogen musikalisk tolkning i samspel med dirigent och orkester är Amalie Stalheim – i mycket hård konkurrens – en värdig Solistpristagare. Hennes tekniska briljans går hand i hand med lyhördhet och personligt uttryck.” Så ljöd motiveringen när Amalie Stalheim vann Sveriges främsta solisttävling, Solistpriset 2018.  Här får vi njuta av hennes spel i Sallinens danslystna cellokonsert, Don Juanquijotes nattliga danser.

Du kommer också att få höra den internationellt verksamme marimba- och slagverksvirtuosen Johan Bridger – även han solistprisvinnare (2004) – i Ney Rosauros Marimbakonsert; ett verk som hämtar sina latinska rytmer från Brasiliens och Rios pulserande värld. Välkommen att ta plats när vi beger oss på en resa jorden runt med nedslag i världens pulserande karnevalsstäder. Ledsagare på färden är Pernilla Eskilsdotter, känd från Klassisk Morgon i P2.

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer.

PROGRAM

Leonard Bernstein Mambo ur “West Side Story”
Heitor Villa-Lobos Bachianas Brasileiras No. 9
Aulis Sallinen The Nocturnal Dances of Don Juanquixote
Ney Rosauro Konsert för marimba och stråkorkester
Camille Saint-Saëns ur “Djurens karneval”
Anna-Lena Laurin Piece for marimba, cello and strings, Musica Vitaes beställningsverk – uruppförande

MEDVERKANDE

Musica Vitae?
Dorota Siuda – konsertmästare
Amalie Stalheim – cello
Johan Bridger – slagverk
Pernilla Eskilsdotter – konferencier

2019-02-28 19:00 2019-02-28
x
Ack, Libertas!
Stora salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & Fritid

Ack Libertas – visor och psalmer av Lars Wivallius
Den svenske 1600-talsdiktaren Lars Wivallius är lika känd för sin viskonst som ökänd för sitt skandalomsusade liv. I konsertföreställningen Ack, Libertas! framförs tidigare okänt material av Wivallius tillsammans med musikerna Martin Bagge, sång och luta, och Mikael Paulsson, luta.

2019-03-03 15:00 2019-03-03
x
Jonathan Kreisberg Kvartett
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i syd och Kultur & Fritid
I gitarristen Jonathan Kreisbergs musik kan man tydligt höra rötterna från bebopen och hemstaden New York, musik som fortsätter att växa och attrahera jazz-nyfikna världen över.
Blandningen av tidlösa bebop melodislingor, framåttänkande ljudlandskap och polyrytmisk virtuositet har tagit Kreisberg och hans kvartett till scener världen över.

Kreisberg har lett ett flertal grupper, men har också agerat sidoman i grupper ledda av t.ex. Lee Konitz, Ari hoenig och Don Friendman. Jonathan är också en hängiven lärare som har 25 års erfarenhet och har utgivit flera böcker i ämnet.
Bandet Kresiberg har med sig till kulturkvarteret  består av Martin Bejerano på piano, Matt Clohesy på bas och Colin Stranahan på trummor.

Till deras spelning på Kulturkvarteret vill dom presentera helt nya kompositioner som kombinerar traditionell jazz med instrumental virousitet, moderna ljudlandskap och influenser från alla världens hörn och därutöver.
2019-03-06 19:00 2019-03-06
x
En gemensam galning - Emil Jensen
Stora salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd, Kultur & fritid

EN GEMENSAM GALNING – Emil Jensen är tillbaka med ny föreställning, nytt album och stor turné

Efter sina hyllade liveföreställningar och sommar– och vinterprat i radio, är Emil Jensen tillbaka i höst med nytt album och ny föreställning med titeln ”En gemensam galning”.

–Det känns viktigare än någonsin att ingjuta lite hopp, mod och mänsklig värme och försöka sprida lite yttrandetrygghet. Varje dag är en valdag och varje promenad är en prideparad, säger Emil själv om föreställningen.

Emil Jensens liveframträdanden är just som sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack, komik och allvar, i en helt egen blandning.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

Förra succéföreställningen ”Flyktpotatis” lockade över 20 000 besökare över hela landet och avslutades på ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Emil har fått ta emot mängder med priser genom åren och fick senast 2017 Evert Taube-priset för sitt låtskrivande. Just nu är han artist in residens på Vara Konserthus, han hörs på söndagar i ”Godmorgon, världen!” i Sveriges Radio och återkommande i ”Tankar för dagen”. Eller ”Tvångstankar för dagen” som Emil själv kallar det.

Föreställningen ”En gemensam galning” som spelas 17 gånger i höst innefattar hela tio kvällar på Södra teatern i Stockholm. Albumet med samma namn släpps 26 oktober.

2019-03-08 19:00 2019-03-08
x
Amanda Ginsburg
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd med Kultur och Fritid

Sedan Amanda debuterade med sitt album Jag har funderat på en sak belönades hon först med betyg 4 av 5 i Dagens Nyheter. Därefter fortsatte framgångarna med Olle Adolphsonstipendiet och flera tv-inslag, bland annat i SVT Go´kväll och Allsång på Skansen. Hon har dessutom nominerats till årets nykomling i P2 Jazzkatten, mottagit Skaps Jazzpris och Stim-stipendium.

Amanda Ginsburg har spelat över hela landet för tusentals besökare och avslutade hösten med utsålda konserter och flera fina recensioner. Våren 2019 är det åter dags för turné!

MEDVERKANDE

Amanda Ginsburg - sång
Filip Ekestubbe - piano
Ludvig Eriksson - bas
Ludwig Gustavsson – trummor

2019-03-09 19:00 2019-03-09
x
Snackbar -Slöja eller inte slöja
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd med Kultur och Fritid, i samarbete med Stadsbiblioteket och Kristianstadbladet

Pa° scen: Tva° kvinnor fra°n Kristianstad som gjort skilda val. Samtalsledare a¨r KB Mosaiks reporter Sofyan Aswad.

Snackbar är ett samarbete mellan Musik i Syd, Stadsbiblioteket och Kristianstadsbladet. Intervju, samtal och diskussion står i fokus när Snackbar tar plats. Här får vi möjlighet att under tre tillfällen möta intressanta personer med lokal anknytning och höra deras berättelser genom intervjuer på scen. Det blir både introduktion, intervju och möjlighet för eftersnack.

SNACKBAR I VÅR

11/2: Ka¨nda lokala brott – lo¨sta och olo¨sta.
11/3: Slo¨ja eller inte slo¨ja?
1/4: Nyheter och Fake news – om den o¨kade pressen pa° journalistiken

2019-03-11 18:30 2019-03-11
x
National Reserve
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd, Kultur & fritid, Kompakt Disk

I fem års tid formade The National Reserve sin musik på barerna hemma i Brooklyn. Där lärde de sig hantverket och hur man handskas med publik som egentligen är mer intresserad av barhäng än musik. Dessutom fick de chans att (relativt) ostört utveckla sin egen tagning av klassisk amerikansk rotrock. Och när deras debutplattan "Motel La Grange" släpptes våren 2018 slog den ner som en bomb. Här var ett helt komplett band, samspelat, bra låtar och makalös sång! The National Reserve är något för vänner av Band Of Heathens, Cordovas och, vågar vi säga det, the Band. Vi är glada och stolta att för första gången presentera The National Reserve i Skandinavien och en lång turné i februari/mars 2019.

The National Reserve frontas av sångaren och gitarristen Sean Walsh och de har skapat en arketypisk amerikansk musik med beståndsdelar som R&B, västkust-countryrock, New Orleans funk, soul, och bluesig rock n roll. Ingredienser som gjort The National Reserve till det perfekta bar-bandet så klart, men det som gör dem långt större än så är Walsh förmåga att skriva exceptionellt stark och minnesvärda låtar.??

2019-03-11 20:00 2019-03-11
x
Helt klassiskt - Sånger mitt hjärta klappar för
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd & Kultur och fritid

Kvällens konsert på Bistroscenen, med sopran Malin Christensson och pianist Annika Bjelk Wahlberg, tar avstamp i Norden med favoritsånger av Stenhammar, Rangström, Sibelius, Wolf och Strauss. Därefter följer ett franskt tema med spotlight på kvinnliga franska kompositörer som Cécile Chaminade, Lili Boulanger, Mélanie Bonis och Germaine Tailleferre, och bjuder på sånger samt pianostycken. Programmet sätter fokus på kvinnor i musik och dikt och publiken får uppleva en resa med fransk touch!

Malin Christensson har prisats för sin klara höga sopran och melodiska rörlighet som är särskilt framträdande i hennes koloraturer. Hon tog sin examen vid Royal College of Music i London och har bland annat framträtt i Bachs Juloratorium med Leipzig Gewandhausorchester ledda av Trevor Pinnock, Matteuspassionen med Philadelphiaorkestern och Yannick Nézet-Séguin, Mozarts c-mollmässa med City of Birmingham Symphony Orchestra och Andris Nelsons samt Beethovens 9:a med Sveriges Radios Symfoniorkester och Herbert Blomstedt.

Pianisten Annika Bjelk Wahlberg tog sin examen 1992 vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerade för professor László Simon. Hon har sedan 1994 arbetat som repetitör, kapellmästare och pianist i många uppsättningar inom opera och musikal vid Operaverkstan och Malmö Opera. Annika är även lärare vid Musikhögskolan i Malmö. Utöver detta konserterar hon ofta i olika sammanhang och konstellationer, exempelvis i Trio Netzel som specialiserat sig på kvinnliga tonsättare.

2019-03-15 19:00 2019-03-15
x
Doc Lounge Pop Up: Betty - They Say I'm different
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangören: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Kristianstad Filmstudio

Upplev en färgsprakande dokumentär om funkens drottning Betty Davis - ikonen som för alltid ändrade landskapet för kvinnliga artister i Amerika. Filmen är en skildring av ett liv, ett öde och en karriär.

Hon ”var den första …” som hennes ex Miles Davis sa. ”Madonna före Madonna, Prince före Prince”. Som en aspirerande låtskrivare från en liten stålstad i USA äntrade Betty 70-talets scen och kom att flytta gränserna för kvinnor. Hennes vågade personlighet, ikoniska mode och upprörande funkmusik blev tillsammans en explosion. Hon var vän med Jimi Hendrix och Sly Stone, skrev låtar till Chambers Brothers och Commodores, och gifte sig med Miles – fick honom att gå från jazz till funk på albumet hon döpte till Bitches Brew.

Betty Davis blev den första svarta kvinnan att uppträda, skriva låtar och vara sin egen manager. Hon var en feministisk pionjär, inspirerande och skrämmande på ett sätt som ingen kvinna tidigare. Men så plötsligt – försvann hon.

Med hjälp av en kreativ blandning av dokumentär och animation spårar denna film Bettys liv, från hennes fattiga uppväxt till att bli en helt självförverkligad svart kvinnlig pionjär som världen misslyckades med att förstå eller uppskatta. Efter många års försök lyckades filmmakarna till slut – med Bettys egen hjälp – att kreativt berätta Bettys historia. Missa inte!

Regi: Philip Cox
År: 2017
Land: UK, Frankrike
Mer info om filmen: http://www.nastygalmovie.com

LÄNGD

54 min

SPRÅK

Engelska (inga undertexter)


VAD ÄR DOC LOUNGE POP UP?

Dokumentärfilm i världsklass med extra allt!

Sedan 2006 har Doc Lounge samlat och engagerat människor kring inspirerande dokumentärfilms-evenemang där filmvisningar kryddas med allt från regissörsbesök och samtal med experter, till konserter och konstinstallationer. Doc Lounge startade i Malmö och har nu expanderat till ett visningsnätverk med 19 officiella Doc Lounge-klubbar med kontinuerlig verksamhet. Med Doc Lounge Pop Up får fler visningsarrangörer (bibliotek, kulturhus och biografer) möjlighet att göra egna, tillfälliga Doc Lounge-evenemang genom att välja film från en unik selektion av dokumentärfilm som premiärvisats på Doc Lounge. 

2019-03-19 19:00 2019-03-19
x
Höga flöjten
Lilla salen, Kulturkvarteret 
Arrangören: Stjärnserien/UNGA Musik i syd och Kultur & Fritid

Välkomna in i kontrasternas paradis, till ett magiskt rum fullt av stora känslor och små berättelser. Där inne möts två avlägsna världar – den klassiska musikens och den kringvandrande gycklarens. I gränslandet som uppstår ryms både högt och lågt, allvar och komik, tack vare två skickliga artister, en solist och en dramatiker, som syr ihop en väv av virvlande blockflöjtstoner och hissnande styltrörelser.

Repertoaren sträcker sig lika långt som styltorna är höga, från 1400-talets gycklarmelodier, via 1700- och 1800-tal, till vår tids musik. Allt paketeras på ett nytt, uppfriskande och fantasieggande sätt i närkontakt med en hänförd publik och avrundas, på gycklarvis, med ringdans och sång. 

Konserten är en del av Familjelördag på KulturkvarteretUnder dagen händer det spännande saker i huset. Det blir bland annat sagostund, pyssel och gofika!

REKOMMENDERAD ÅLDER

Från 5 år

MEDVERKANDE

Marit Ernst Bock – blockflöjt
Signe Gravlund Thomsen – styltor

2019-03-30 14:00 2019-03-30
x
Triumf att finnas till!
Stora salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & Fritid

Triumf  - en poesikonsert med Sven Wolter

Edith Södergrans dikt ”Triumf att finnas till” har fått ge namn åt detta succéprogram tillsammans med Sven Wollter. Ord och ton från olika epoker kombineras i ett fantasifullt flöde. Sven Wollters karismatiska tolkningar och ensemblens musik skapar tillsammans en både laddad och stämningsfull stund med utrymme för såväl humoristisk livsglädje som existentiella tankar.

2019-03-31 15:00 2019-03-31
x
Snackbar - Nyheter och Fake news – ökad press på journalistiken
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd med Kultur och Fritid, i samarbete med Stadsbiblioteket och Kristianstadbladet

Pa° scen: Ola Sigvardsson, PO (Pressens Ombudsman) i samtal med Kris@anstadsbladets reporter Clifford Johansen.

Snackbar är ett samarbete mellan Musik i Syd, Stadsbiblioteket och Kristianstadsbladet. Intervju, samtal och diskussion står i fokus när Snackbar tar plats. Här får vi möjlighet att under tre tillfällen möta intressanta personer med lokal anknytning och höra deras berättelser genom intervjuer på scen. Det blir både introduktion, intervju och möjlighet för eftersnack.

SNACKBAR I VÅR

11/2: Ka¨nda lokala brott – lo¨sta och olo¨sta.
11/3: Slo¨ja eller inte slo¨ja?
1/4: Nyheter och Fake news – om den o¨kade pressen pa° journalistiken

2019-04-01 18:30 2019-04-01
x
Phronesis - We are all
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & Fritid

Efter flera kritikerhyllade album, världsturneér, och otroligt dynamiska liveframträdanden – vilket har givit dem en status som ett av världens mest spännande band (Jazzwise), kommer den två gånger MOBO-nominerade Engelsk-Skandinaviska jazztrion tillbaka till Kulturkvarteret med sin senaste skiva: ’We Are All’.

Ända sedan starten 2005 har trion (som består av Anton Eger på trummor, Jasper Høiby på bas och Ivo Neame på piano) turnerat flitigt. De har framträtt med sitt ändlöst spännande ensemblespel på scener runtom i Europa, Nord-och-Sydamerika och Afrika, vilket har givit dem stora framgångar och ett flertal priser. 

’We Are All’ är bandets första album som trio efter deras 2017-års samarbete med Frankfurt Radio Big Band, ’The Behemoth’. Bandets senaste trio-album innan dess var ´Parallax´ (2016) som spelades in på den prestigefyllda studion Abbey Road i London.  
Den senaste skivan innehåller såväl dynamisk, exalterande virtuositet, som fokus på samarbetet och gruppens betydelse. Som titeln antyder finns ett budskap om vikten av samarbete och balans i tillvaron som bandet vill sprida.

'One of the most exciting bands on the planet!' Jazzwise 
‘One of European jazz's most dynamic bands’ Guardian 
2019-04-11 19:00 2019-04-11
x
Solala - Köket på Turné
Stora salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid

För sju år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

De stora konserthusturnéerna har under de senaste åren avlöst varandra och Solala har även gästat Allsång på Skansen samt gjort mellanakten till finalen i Melodifestivalen 2018 tillsammans med Helen Sjöholm. Våren 2018 turnerade de tillsammans med Bohuslän Big Band i publik -och kritikersuccén Brinner upp i natten som baserades på musik av Håkan Hellström.

I Köket på turné, deras största turné hittills, får vi dock återse dem i sin originaluppsättning runt köksbordet. Konserten kommer innehålla deras största och populäraste covers och nytt material i en intim hemma hos-känsla indränkt i underbar stämsång!

2019-04-12 19:00 2019-04-12
x
Doc Lounge Pop Up: Sivandivan
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Kristianstad Filmstudio

Siv Wennberg är operadivan som kom från ingenstans och gjorde en bejublad debut mot Birgit Nilsson på Operan. Hon gjorde en kometkarriär men började motarbetas av etablissemanget och de allt för snäva normerna för hur ett kvinnligt geni får vara. Hennes
karriär dog och idag vet få vem hon är och de som vet vem hon är skrattar åt henne. Men Siv Wennberg har bidat sin tid, och nu är hon redo för att hämnas på sina belackare.

Regi: Gustav Ahlgren, Emelie Jönsson
År: 2019
Land: Sverige

LÄNGD

90 min

SPRÅK

Svenska


VAD ÄR DOC LOUNGE POP UP?

Dokumentärfilm i världsklass med extra allt!

Sedan 2006 har Doc Lounge samlat och engagerat människor kring inspirerande dokumentärfilms-evenemang där filmvisningar kryddas med allt från regissörsbesök och samtal med experter, till konserter och konstinstallationer. Doc Lounge startade i Malmö och har nu expanderat till ett visningsnätverk med 19 officiella Doc Lounge-klubbar med kontinuerlig verksamhet. Med Doc Lounge Pop Up får fler visningsarrangörer (bibliotek, kulturhus och biografer) möjlighet att göra egna, tillfälliga Doc Lounge-evenemang genom att välja film från en unik selektion av dokumentärfilm som premiärvisats på Doc Lounge. 

2019-04-16 19:00 2019-04-16
x
Historisk musikvandring i Kulturkvarteret
Hela Kulturkvarteret!
Kl. 12. 00
Arrangör: Stjärnserien/UNGA Musik i Syd och Kultur & Fritid

Start i Café & Bistro med buller och bång kl. 12 och kl. 14.

Följ med sagotant Annika på en vandring som tar er med genom hela huset till små musikaliska stunder med Ensemble Mare Balticum. Från bibliotekets balkong spelas skalmejor över staden, i ateljén får du stiga in medeltidens sagovärld och vandringen avslutas med renässansdans på scenen i Stora salen.


Musikvandringen är en del av Familjelördag på Kulturkvarteret. Under dagen händer det spännande saker i huset. Det blir bland annat sagostund, pyssel och gofika!

REKOMMENDERAD ÅLDER

För alla åldrar!

MEDVERKANDE

Trupp Höga Flöjten:
Marit Ernst Bock – blockflöjt
Signe Gravlund Thomsen – styltor

2019-04-27 12:00 2019-04-27
x
Historisk musikvandring i Kulturkvarteret
Hela Kulturkvarteret!
Kl. 14.00
Arrangör: Stjärnserien/UNGA Musik i Syd och Kultur & Fritid

Start i Café & Bistro med buller och bång kl. 12 och kl. 14.

Följ med sagotant Annika på en vandring som tar er med genom hela huset till små musikaliska stunder med Ensemble Mare Balticum. Från bibliotekets balkong spelas skalmejor över staden, i ateljén får du stiga in medeltidens sagovärld och vandringen avslutas med renässansdans på scenen i Stora salen.


Musikvandringen är en del av Familjelördag på Kulturkvarteret. Under dagen händer det spännande saker i huset. Det blir bland annat sagostund, pyssel och gofika!

REKOMMENDERAD ÅLDER

För alla åldrar!

MEDVERKANDE

Trupp Höga Flöjten:
Marit Ernst Bock – blockflöjt
Signe Gravlund Thomsen – styltor

2019-04-27 14:00 2019-04-27
x
Gretchen Peters
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Sys, Kultur & Fritid, Kompakt Disk

Country-artisten Gretchen Peters har en lång karriär bakom sig, både som solo-artist, men kanske framförallt som hyllad låtskrivare till en mångfald av artister, som även lett till att hon 2014 valdes in i NASHVILLE SONGWRITERS HALL OF FAME. Hon har bland annat skrivit låtar till ETTA JAMES, PATTY LOVELESS, SHANIA TWAIN, BRIAN ADAMS och NEIL DIAMOND. Under 90-talet låg hon bakom en rad av dåtidens största country-hits som  ‘THE CHILL OF AN EARLY FALL’ (GEORGE STRAIT), ‘ON A BUS TO ST CLOUD’ (TRISHA YEARWOOD), ‘LET THAT PONY RUN’_ (PAM TILLIS) såväl som Grammy-nominerade och CMA-vinnande ’INDEPENDENCE DAY’ (MARTINA MCBRIDE).
Egna albumet ‘BLACKBIRDS’ som kom ut 2015 innehöll gästinhopp från artister som JASON ISBELL, SUZY BOGGUSS och JIMMY LAFAVE, gav henne ny luft som solo-artist och blev bland annat prisat av UK AMERICANA som det årets bästa internationella album. Senaste albumet ‘DANCING WITH THE BEAST’ (2018) är en typ av temaskiva där kvinnliga huvudrollsinnehavare i olika livsskeenden tolkar sina upplevelser av sin roll i dagens Amerikanska samhälle i form av skarpa, ofta traumatiska berättelser. Gretchens röst är dröjande, sökande och har en lätt spräckt kvalitet som blir ett perfekt instrument att komplettera den sparsmakade instrumenteringen. 

I april är det dags för en Skandinavien-turné för första gången, som duo tillsammans med musikern BARRY WALSH.

2019-04-27 19:00 2019-04-27
x
Musik från stormaktstidens Sverige
Stora salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & Fritid

Musik från stormaktstidens Sverige

Jubileumsturneén avslutas såsom det hela en gång började för 30 år sedan – med musik som bland annat illustrerar hur det kan ha låtit ombord på Stormaktstidens mäktigaste örlogsfartyg, regal-skeppet Kronan, både till havs och när hon låg i hamn. Kronan gick under 1676 och sedan vraket lokaliserats år 1980 har undervattensarkeologerna bärgat överraskande många musikinstrument. Vem spelade ombord, varför, när och vad spelade man? Musiken vi får höra, är hämtad från bibliotek och samlingar i Sverige. Som berättare medverkar Cajsa S. Lund.

2019-05-03 18:00 2019-05-03
x
Carson Mchone
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd, Kultur & Fritid, Kompakt Disk

Carson McHone från Austin, Texas, har gått i den hårda skolan. Redan som tonåring spelade hon oändligt långa kvällar på barer och danshak och hon lärda sig hantera en publik som kunde vara lika uppskattande som skoningslös. Då var det hardcore honky tonk country som gällde, men på senare år och med nya plattan "Carousel" har McHone tagit sin musik i en delvis annan riktning. Country-basen finns kvar, men med en mörkare, mognare inriktning där låtarna och texterna blivit allt viktigare. "Carousel" har hyllats stort i USA och i januari 2019 släpps plattan i Europa på prestigelabeln Loose. 

Vi är omåttligt stolta att kunna presentera Carson McHones förtsa turné i Skandinavien i månadsskiftet april/maj!

McHone skivdebuterade 2015 med plattan "Goodluck Man" ,som fick ett strålande mottagande lokalt, vilket ledde till turnéer utanför Texas och spelningar med artister som Shakey Graves, Gary Clark, Jr. och Joe Pug. Hon mötte en ny publik och utvecklades ytterligare som artist. 

"There was a time when I wanted to champion traditional country", berättar McHone, "mostly because I wasn't hearing it in what was being called ‘country'. I think a lot of roots influenced artists feel the need to defend tradition in this way. Today though, I want to do more with the form, push myself past where I understand it to be". 

Nya "Carousel" speglar den utvecklingen och McHone har vuxit som låtskrivare på ett alldeles remarkabelt sätt. En viktig roll i den processen har Nashville-baserade producenten Mike McCarthy spelat. McCarthy har tidigare jobbat med Spoon, Patty Griffin och Heartless Bastards och han blev det perfekta bollplanket för Carson McHone.

2019-05-10 20:30 2019-05-10
x

Handla mer
Gå vidare