Alla obligatoriska evenemang måste väljas.

Stjärnserien 15 % rabatt - 3 konserter

Välj en konsert och en biljettyp i taget. Därefter väljer du plats. Efter att alla tre steg är genomförda dras rabatten på 15 % från priset på dina biljetter. För att köpa fler biljetter till konserterna upprepa proceduren på nytt.
Antal val: 
0
Val kvar: 
3

Evenemang   Datum  
Dylan LeBlanc(US) + Nicole Atkins(US)
Kulturkvarteret, Stora salen
Stjärnserien

DYLAN LEBLANC (US)

Dylan Leblanc slog igenom som ett endast 20-årigt singer/songwriter-underbarn med debuten 'Paupers Field' på anrika Rough Trade. En debut som kröntes med det ultimata beviset för en exceptionell americanabegåvning; countrylegenden Emmylou Harris gäst-inhopp på 'If The Creek Don't Rise'. Det var den tveklöst intressantaste debuten från en ung, ensam amerikansk man med gitarr sedan Ryan Adams numera klassiska ""Heartbreaker"". Talangen är den ultimata kombinationen av arv och miljö, då Dylan är uppväxt med en far som arbetade som session-musiker i legendariska Muscle Shoals studion. 

Hyllade uppföljaren 'Cast The Same Old Shadow' befäste att First Aid Kit-generationen fått sin egen Townes Van Zandt. Men efter endast två album klev tvingades Leblanc på bara ett par månader ifrån en major label-deal, ner i självtivel och självmedicinering. Utmattad och skadeskjuten, vid 23 års ålder, så retirerade Dylan till hemtrakterna kring Muscle Shoals ett par år för att komma på fötter. 

Mellan ett par välbekanta fallgropar och ett par stunders klarhet så skrev han också ett nytt album. 'Cautionary Tale' gavs ut i början på 2016 och är en samling skimrande och gripande sånger med samma efterhängsna röst som redan fångat Lucinda Williams och Bruce Springsteens uppmärksamhet, fast vässad av en påskyndad mognad.

Medan Dylan är en av de första att erkänna att han inte var redo för den tidiga framgången, så råder det inga tvivel på att han är det nu. Men en kalibrerad livskompass och en ny chans att dela med sig av sin talang så gjorde han ett efterlängtat återbesök i Skandinavien sommaren 2017 tillsammans med nya kombandet The Pollies. Bland annat han de med en bejublad spelning på nya Americana-festivalen Sthlm Americana och i sommar är han här på nytt, för en mycket längre turné - och återigen med The Pollies som backning.

 

NICOLE ATKINS (US)

Hennes nu klassiska debutalbum 'Neptune City' kom ut redan 2007. Sedan dess har Atkins varit en flitig gäst på TV-program som 'The Late Show with David Letterman', 'Conan' och 'Later... with Jools Holland', men också turnerat världen över, både under eget namn och som öppnare för bland annat The Black Keys, Mavis Staples, JD McPhersen, Nick Cave, Old 97s, Primal Scream, Chris Isaak och många fler.

Fjärde albumet, Goodnight Rhonda Lee, kom sommaren 2017 och är en rykande vintage-soul-pop-historia inspirerat av artister som Dusty Springfield, Candi Staton och Janis Joplin. Rhonda Lee, huvudkaraktären från albumet är ett slags alkoholist-alter-ego som Atkins lämnar bakom sig genom albumets nästan smärtsamt personliga berättelser.

 

2018-08-24 19:00 2018-08-24
x
Värp först och kackla sen! - Birgit Nilsson 100år
Stora salen
Stjärnserien


En hyllning till Birgit Nilsson!

Estradören Mattias Enn sjunger och berättar om världssopranen Birgit Nilssons liv och karriär med humor, nutidshistoria och musik. Ett starkt och gripande kvinnoöde om resan från landet i Skåne till storstaden Stockholm och ut mot den vida världen. Möten och meningsutbyten med berömda tenorer, dirigenter, operachefer, kungar och presidenter skildras i föreställningen. Birgit Nilssons stjärnglans, kvicka replikföring och intelligens tecknades ned i en tjugo år lång korrespondens med sångaren Mattias Enn, som resulterade i en föreställning samt en bok.

Carina E Nilsson - piano

Arr: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Kristianstads Teaterförening
2018-09-25 19:00 2018-09-25
x
Värp först och kackla sen! - Birgit Nilsson 100år
Stora salen,
Stjärnserien En hyllning till Birgit Nilsson! 

Estradören Mattias Enn sjunger och berättar om världssopranen Birgit Nilssons liv och karriär med humor, nutidshistoria och musik. Ett starkt och gripande kvinnoöde om resan från landet i Skåne till storstaden Stockholm och ut mot den vida världen. Möten och meningsutbyten med berömda tenorer, dirigenter, operachefer, kungar och presidenter skildras i föreställningen. Birgit Nilssons stjärnglans, kvicka replikföring och intelligens tecknades ned i en tjugo år lång korrespondens med sångaren Mattias Enn, som resulterade i en föreställning samt en bok.

Carina E Nilsson - piano

Arr: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Kristianstads Teaterförening
2018-09-26 19:00 2018-09-26
x
Kolonien
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans, och består av bröderna Arvid och Erik Rask, samt kusinerna Anna Möller och Mischa Grind. De startade redan i tonåren, då som protestsångare i den svenska miljörörelsen. Kolonien har med den svenska folkmusiken som grund ständigt brutit ny mark och det var under en turné på Zanzibar bandet först fann den karaktäristiska ljudbild de successivt gjort till sin. Debutalbumet släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan 2013. Trots att tonåren nu är ett minne blott har det gemensamma intresset för samhället och politiken behållit sin centrala plats i musiken – Kolonien är folkmusik relevant för sin samtid.
Många turnéer, framgångsrika album samt flera spännande artistsamarbeten har etablerat bandet som ett av de mest framträdande banden av den nya generationens folkmusikvåg. Kolonien är idag en självklar del av den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.
Under hösten 2018 turnerar Kolonien i Sverige, Norden, Storbritannien och USA. Parallellt arbetar bandet med ny musik som släpps som ett tredje album sommaren 2019.

Röster om Kolonien
”Den mest upplyftande protestmusik jag hört”
-Lira Musikmagasin, om ”Drömmarnas Land” (2015)

”Framtidens Stjärnor” 
– Lira Musikmagasin, 2015

”Dra på trissor vad kvällens konsert var bra!”
– Täppas Fågelberg (P1), efter en konsert med Kolonien

”Kolonien skapar en egen värld på folkmusikkartan. En generös värld av nu och då, av lek och allvar. Kolonien slog igenom under året och vill mer med sin musik än att bara berätta en historia. Den här gruppen har en åsikt.”
– Juryn, Folk- och Världsmusikgalan
 
MEDVERKANDE 
Arvid Rask
Erik Rask

Anna Möller

Mischa Grind
2018-10-03 19:00 2018-10-03
x
Tonbruket
Lilla salen, Stjärnserien
Kulturkvarteret
I maj 2015 möttes ursprungsuppsättningen av Tonbruket för första gången på mer än två år i en låtskrivarsituation. I en scenografi i Lejonkulan som föreställde en sammanfallande stad låg frågan nära till hands om var Tonbruket själva var på väg. I Lejonkulan raderades alla eventuella frågetecken bort. I en demosituation som var den lyxigaste gruppen hittills skaffat sig improviserade man med alla blickar riktade framåt. Man tog fram låtar och utkast till det som i dag utgör albumet ”Forevergreens”.

Alla fans av bandet vet att det hos dem handlar om total detaljskärpa oavsett om musiken hämtas ur rock, jazz, kraut, progressiv rock eller avantgarde – några av de genrer som de så tveklöst smälter samman.

Det mest markant ”nya” denna gång är annars att det för första gången hos bandet förekommer vokala inslag. I båda fallen i form av den norsksvenska sångerskan Ane Brun, som gruppen i perioder kompat. Brun inleder dels med ett spoken word, därefter sjungen hon ordlöst i låten ”Sinkadus.”

Men den röda tråden är även i ”Forevergreens” den sorts sömlösa allmusik som gett Tonbruket sådan genrebefriad status på den svenska och även Europeiska musikscenen. Det nya materialet presenteras för första gången på scen under en turné som inleddes på Fasching i Stockholm i mars 2016.

Line up:

Dan Berglund
Johan Lindström
Martin Hederos
Andreas Werliin

2018-10-17 19:00 2018-10-17
x
ANCIENT SHAPES med Daniel Romano (US) och THE DAHMERS
Lilla Salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien

Kvällens dubbelkonsert inleds med The Dahmers – bandets enda spelning i Kristianstad 2018! Skräckorkestern från Bromölla släppte sitt debutalbum Demons2014 och har sedan starten flitigt släppt ut både singlar och EP:s på löpande band. 2017 släppte bandet sitt andra album In the Dead of Nightsom följdes upp med flitigt turnerade i Sverige och i resten av Europa. The Dahmers är nästa stora band ut i en klassisk svensk tradition av högkvalitativ rock och punk! The Dahmers är skräcken i natten som får pulsen att öka…

Kanske är gruppen Ancient Shapes ännu inte kända för den stora massan ännu, men Daniel Romano, mannen bakom bandet, har däremot blivit en stjärna de senaste åren. Kritikerna överöste honom med beröm för hans countryskivor, och med sin psykedeliska rockplatta från 2017 attraherade han en massa nya fans. I Sverige och resten av världen är Daniel Romano redan en etablerad artist, som med Ancient Shapes denna kväll bjuder på mäktig new-wave-punk.

Ståkonsert!

Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & Fritid i samarbete med Kompakt Disk

2018-11-04 19:30 2018-11-04
x
Trampled by Turtles (US)
Lilla salen
Stjärnserien

Trampled by Turtles kommer från Duluth, Minnesota, där frontmannen Dave Simonett från början startade gruppen som ett sidoprojekt 2003. Vid den tiden hade Simonett förlorat större delen av sin musikutrustning till tjuvar som plundrat hans bil under en spelning med hans tidigare band. Med endast en akustisk gitarr började han sedan sätta ihop ett nytt band, den här gången hämtade han inspiration från bluegrass, folkmusik och andra genrer som inte var beroende av förstärkning. Simonett hade aldrig spelat bluegrass tidigare och han samlade därför andra som också var nya till genren, inklusive violinisten Ryan Young (som tidigare spelat speed metal-trummor) samt basisten Tim Saxhaug. Tillsammans med mandolinisten Erik Berry och banjospelaren Dave Caroll, började gruppen sedan karva ut ett snabbt, frenetiskt sound som härstammar lika mycket från rock & roll som från bluegrass.

 

Trampled by Turtles släppte sitt första album, Song from a Ghost Town, år 2004. I en genre genomsyrad av tradition stod albumet ut med sitt samtida sound, och samtidigt kopplade samman bandmedlemmarnas bakgrund i rock med deras nya akustiska inriktning. Blue Sky and the Devil (2005) and Trouble (2007) utforskade liknande sound, men det var inte förrän till bandets fjärde album, Duluth, som Trampled by Turtles blev erkända av bluegrass samhället. Duluth hamnade på åttonde plats på Billboards bluegrass lista vilket banade vägen för flera festival framträdanden. När Palomino släpptes 2010 möttes det av ännu större respons, den debuterade på toppen av bluegrass listan och förblev på topp tio listan i över ett år. Bandets genreövergång gav dem en 32 plats på Billboards topp 200 pop lista lagom till det att deras sjätte album, Stars and Sattelites,skulle släppas. Förutom att de spelade på de större bluegrass- och folkmusikfestivalerna började de även dyka upp på Coachella, Bumbershoot och Lollapalooza. Deras första konsertalbum, Live at First Avenue, släpptes sedan 2013 och spelades in på Minnesotas mest kända spellokal. Ett år senare kom bandet med det lite mörkare albumet Wild Animals vilket gjorde att de hamnade på plats 29 på albumlistorna och därmed överträffade deras studioföregångare. 

Trampled by Turtles kommer släppa sitt nya album Life is Good on The Open Road den 4 maj 2018.  

2018-11-10 20:30 2018-11-10
x
Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye
Stora salen, Stjärnserien
Kulturkvarteret
Louisas vokala styrka och karismatiska sångstil skapar med hjälp av de skickliga musikerna i Di Yiddishe Kapelye en atmosfär som fängslat och förtjust publik världen över. I ett framträdande präglat av värme och djup får vi uppleva en unik, musikalisk upplevelse när nyskriven musik, norrländsk melankoli och ett modernt tonspråk förenas med genrens tradition och stolthet. Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye har rönt stora framgångar, nu senast i SVTs programserie ”Folkets musik” där deras version av The Arks ”It Takes A Fool To Remain Sane” (S'nemt A Nar) mottogs med öppna armar.

Foto: Sara Ljunggren

Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur och Fritid i samarbete med Kristianstads Teaterförening
2018-11-24 19:00 2018-11-24
x
The Refreshments & Nisse Hellberg Rock n'Roll X-mas
Stora salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
För sextonde året i rad bjuder The Refreshments på något som är helt annat än en "Stilla natt". En julkonsert i rock n'rollens-tecken!
I år gästas de dessutom av Wilmer-X aktuella Nisse Hellberg och tillsammans med blåsarna från The X-mas Horns kommer detta bli en show som sprakar utan dess like!

The Refreshments:
Joakin Arnell (sång & bas)
Jonas Göransson (gitarr)
Mats Forsberg (trummor)
Johan J.B Blohm (piano & sång)

GÄSTARTIST
Nisse Hellberg (gitarr & sång)
2018-11-30 19:30 2018-11-30
x
Fröken Elvis Jul
Stora Salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Elvis bästa låtar på svenska, varvat med bandets egna julpärlor i svängiga arrangemang. En kväll med humor, värme, lite allvar och en jädrans massa instrument!

Fröken Elvis har sedan debutalbumet "Elvis på svenska" översköljts av lovord och förfrågningar, och bandet har sen starten turnerat mer eller mindre konstant. Publiken har fastnat för deras varma och egna sätt att behandla Elvis material, och knockats av deras spel och stämsång. Nu tar de sig an julen på det sätt som blivit deras signum.
2018-12-01 19:00 2018-12-01
x

Handla mer
Gå vidare