Kolonien

Kolonien

Onsdag 03 oktober 2018 19:00
Lilla salen, Kulturkvarteret
Stjärnserien
Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans, och består av bröderna Arvid och Erik Rask, samt kusinerna Anna Möller och Mischa Grind. De startade redan i tonåren, då som protestsångare i den svenska miljörörelsen. Kolonien har med den svenska folkmusiken som grund ständigt brutit ny mark och det var under en turné på Zanzibar bandet först fann den karaktäristiska ljudbild de successivt gjort till sin. Debutalbumet släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan 2013. Trots att tonåren nu är ett minne blott har det gemensamma intresset för samhället och politiken behållit sin centrala plats i musiken – Kolonien är folkmusik relevant för sin samtid.
Många turnéer, framgångsrika album samt flera spännande artistsamarbeten har etablerat bandet som ett av de mest framträdande banden av den nya generationens folkmusikvåg. Kolonien är idag en självklar del av den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.
Under hösten 2018 turnerar Kolonien i Sverige, Norden, Storbritannien och USA. Parallellt arbetar bandet med ny musik som släpps som ett tredje album sommaren 2019.

Röster om Kolonien
”Den mest upplyftande protestmusik jag hört”
-Lira Musikmagasin, om ”Drömmarnas Land” (2015)

”Framtidens Stjärnor” 
– Lira Musikmagasin, 2015

”Dra på trissor vad kvällens konsert var bra!”
– Täppas Fågelberg (P1), efter en konsert med Kolonien

”Kolonien skapar en egen värld på folkmusikkartan. En generös värld av nu och då, av lek och allvar. Kolonien slog igenom under året och vill mer med sin musik än att bara berätta en historia. Den här gruppen har en åsikt.”
– Juryn, Folk- och Världsmusikgalan
 
MEDVERKANDE 
Arvid Rask
Erik Rask

Anna Möller

Mischa Grind

 •  
  Pris: 200 kr exkl. serviceavgift per biljett
  Pris: 100 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   
  Sektion
 •  
  Pris: 100 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare