Helt klassiskt: Mästarmöte Göran Söllscher och Mats Bergström

Helt klassiskt: Mästarmöte Göran Söllscher och Mats Bergström

Fredag 14 september 2018 19:00
Bistroscenen, Kulturkvarteret

Två av våra mest folkkära och uppskattade gitarrister – Göran Söllscher och Mats Bergström – strålar samman på scen i ett mästerligt möte, för första gången på över tjugo år!

Göran Söllscher, som utan tvivel anses vara en av världens ledande gitarrister, har ända sedan genombrottet 1978 hänfört publik världen över med sitt magnifika spel. Hans repertoar sträcker sig från renässansmusik via de klassiska gitarrkonserterna till nutida musik, ofta specialskriven för honom. Göran är professor vid Musikhögskolan i Malmö, ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien och mottagare av Litteris et Artibus.

Mats Bergström är ett aktat namn i musikkretsar långt utanför Sveriges gränser. Efter sin debutkonsert i Wigmore Hall, London och studier vid anrika Juilliard School i New York har han både setts och hörts tillsammans med artister som Anne Sofie von Otter, Malena Ernman och Georg Riedel, och med topporkestrar som Mahler Chamber Orchestra och London Sinfonietta. Även Mats är såväl ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien som innehavare av Litteris et Artibus.


Arr: Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid


 •  
  Pris: 150 kr exkl. serviceavgift per biljett
  Ungdom upp till 20 år. Giltig legitimation ska kunna uppvisas i entrén.
  Pris: 100 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   
  Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare