Lera Lynn (US)

Lera Lynn (US)

Fredag 21 december 2018 19:00
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd & Kompakt Disk

Förband: Bells Fell Silent

Malmöduon debuterade med singeln ”New Year” vid årsskiftet. HYMN kallade låten för ”ett vackert slowcorespår”. Under tiden som de har arbetat på sitt debutalbum har de också hunnit spela ett gäng konserter, bland annat på Babel, Grand och NGBG-festivalen i Malmö. Bells Fell Silent består av Gustav Sigala Haggren och Niklas  Hegfalk.  Gustav Sigala Haggren är också motor i indiefolkbandet Case Conrad. Han har medverkat på samlingsskivor med J. Tillman, Fleet Foxes och The Be Good Tanyas och startade sin musikaliska bana med  folkkollektivet Gustav and the Seasick Sailors. Niklas Hegfalk lanserade förra året musikprojektet M/S Panama. Han har tidigare varit gitarrist i Long Long Showers och gett ut musik som Mountain Low.


Bells Fell Silent om Bells Fell Silent:
"Tystnaden som uppstår på torget efter att klockorna har klingat ut. Det mellanrum som uppstår innan livet återigen ska ta vid. Ungefär där befinner sig musiken: mellan det som varit och det som ska komma, mellan det inklingande och det utklingande."

Lera Lynn (US)

"...her gorgeous Emmylou-like voice which wraps itself around the

varied tone of her collaborators..." - Uncut Magazine

Lera Lynn är en kvinnlig artist som gör musik som landar någonstans mellan indierock och Americana, lika mycket som hon kan låta som PJ Harvey kan hon göra snygga countryballader.

Den 22 juni i år släppte hon sitt fjärde album, ett duettalbum ”Plays Well With Others” tillsammans med bland andra Dylan LeBlanc, Nicole Atkins, John Paul White, Shovels & Rope m.fl. 

Trots att detta är hennes fjärde album är hon ännu relativt okänd på vår sida av atlanten. 

Utöver detta har hon bland annat gjort låtar som är med i soundtracket till serien True Detective och hon är även skådespelare i serien där hon dyker upp på scenen och gör framträdanden.   •  
    Pris: 200 kr exkl. serviceavgift per biljett
     
     
    Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare