Andrew Combs

Andrew Combs

Måndag 21 januari 2019 19:00
Lilla salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjänserien/Musik i Syd, Kultur & Fritid  tillsammans med Kompakt Disk

Andrew Combs är en turnerande ung musiker från Dallas som numera är bosatt i Nashville. 10 miljoner streams på Spotify talar sitt tydliga språk och visar
att han är en av de stora inom americana-genren, där han kombinerar smäktande vintage-country-pop med mer nutida americana.

På Andrew Combs senaste EP, 5 covers & a song, delar han med sig av fem tolkningar på låtar som på ett eller annat sätt gjort ett avtryck på honom genom åren. Covers på The Strokes och Radiohead är nostalgiska tillbakablickar till hans självsökande tonårsjag, medan London Wainwright 111´s 4X10 representerar ett mer nutida perspektiv på rollen som pappa och gift man.

Hans två senaste album All these dreams och Canyons of my mind har gett Andrew Combs bredare internationell uppmärksamhet, han har jämförts med bland andra Mickey Newbury, Glen Campbell, Townes van Zandt och Harry Nilsson. Den känsliga vagabonden som Combs tidigare gett uttryck för harhär fått sällskap av en mer jordad personlighet. En Combs som gradvis blivit mer bekväm i sitt skinn, och som nu även delar med sig av sina musikaliska influenser.

Januari 2019 kommer Andrew Combs till Skandinavien för en rad duo-spelningar, så passa på när han besöker Kulturkvarteret!


  •  
    Pris: 225 kr exkl. serviceavgift per biljett
     
     
    Sektion

Sektion Vänster Sektion Höger
Handla mer
Gå vidare