Karneval med Musica Vitae

Karneval med Musica Vitae

Torsdag 28 februari 2019 19:00
Stora salen, Kulturkvarteret
Arrangör: Stjärnserien/Musik i Syd & Kultur och fritid i samarbete med Teaterföreningen

”Med en självklar scenisk närvaro och en övertygande mogen musikalisk tolkning i samspel med dirigent och orkester är Amalie Stalheim – i mycket hård konkurrens – en värdig Solistpristagare. Hennes tekniska briljans går hand i hand med lyhördhet och personligt uttryck.” Så ljöd motiveringen när Amalie Stalheim vann Sveriges främsta solisttävling, Solistpriset 2018.  Här får vi njuta av hennes spel i Sallinens danslystna cellokonsert, Don Juanquijotes nattliga danser.

Du kommer också att få höra den internationellt verksamme marimba- och slagverksvirtuosen Johan Bridger – även han solistprisvinnare (2004) – i Ney Rosauros Marimbakonsert; ett verk som hämtar sina latinska rytmer från Brasiliens och Rios pulserande värld. Välkommen att ta plats när vi beger oss på en resa jorden runt med nedslag i världens pulserande karnevalsstäder. Ledsagare på färden är Pernilla Eskilsdotter, känd från Klassisk Morgon i P2.

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer.

PROGRAM

Leonard Bernstein Mambo ur “West Side Story”
Heitor Villa-Lobos Bachianas Brasileiras No. 9
Aulis Sallinen The Nocturnal Dances of Don Juanquixote
Ney Rosauro Konsert för marimba och stråkorkester
Camille Saint-Saëns ur “Djurens karneval”
Anna-Lena Laurin Piece for marimba, cello and strings, Musica Vitaes beställningsverk – uruppförande

MEDVERKANDE

Musica Vitae?
Dorota Siuda – konsertmästare
Amalie Stalheim – cello
Johan Bridger – slagverk
Pernilla Eskilsdotter – konferencier


 •  
  Pris: 275 kr exkl. serviceavgift per biljett

  Observera att du nu bokar en plats avsedd för rullstolar. Om du inte har en rullstol men ändå har behov av denna plats vänligen ring till oss på telefonnummer 0709-20 58 04 för bokning av din biljett.

  Pris: 275 kr exkl. serviceavgift per biljett

  Observera att du nu bokar en plats avsedd för ledsagare. Om du inte är en ledsagare men ändå har behov av denna plats vänligen ring till oss på telefonnummer 0709-20 58 04 för bokning av din biljett.

  Pris: 275 kr exkl. serviceavgift per biljett
   
   
  Sektion

Parkett
Handla mer
Gå vidare